FRESH AIR: Supersilent

Podujatie Bratislava

FRESH AIR: Supersilent / Rashad Becker & Eli Keszler / Palmovka

Tretí z cyklu koncertov inšpiratívnej hudby FRESH AIR v A4.
Kapacita obmedzená, predpredaj tu: http://bit.ly/2duFPVM

SUPERSILENT (NO)
Fenomenálnu nórsku zostavu Supersilent tvoria trubkár Arve Henriksen, elektronik Helge Sten (a.k.a. Deathprod) a klávesák Ståle Storløkken. Éterické, melancholické aj extatické, s prvkami jazzu aj ambientu, no vždy úplne improvizované – ich vystúpenia bývajú výnimočným zážitkom. Kapela patrí už od roku 1997 k tomu najlepšiemu, čo severská scéna ponúka. Na Slovensku naposledy hrali na festivale NEXT 2004 a boli to neopakovateľné chvíle.

Arve Henriksen – bicie, trúbka, spev a elektronika
Ståle Storløkken – klávesy a elektronika
Helge Sten – gitara, klávesy a elektronika
Johan Kristian Berntsen – zvuk

https://www.facebook.com/supersilentofficial/
https://en.wikipedia.org/wiki/Supersilent

---------

RASHAD BECKER (DE) / ELI KESZLER (USA)
Zvukový inovátor Rashad Becker hral na Slovensku po prvýkrát na festivale NEXT. Nové hudobné svety teraz bude vytvárať v čerstvej kombinácii s virtuóznym newyorským bubeníkom, skladateľom a umelcom Elim Keszlerom.
V štúdiu Dubplates & Mastering si Becker vypestoval reputáciu ako jeden z najvyhľadávanejšich zvukových inžinierov na poli elektronickej hudby a jeho meno na obale vždy znamenalo aj nesporné kvality samotnej nahrávky, ktorá prešla jeho selekciou, aby ju následne dotiahol do úspešného konca. Jeho vlaňajší album Traditional Music of Notional Species vol.1 je odvážna sónická jazda, kde sa Rashad Becker snaži synteticky napodobiť zvuky, ktoré už predtým možno existovali, avšak ich konečným výsledkom je nahliadanie na objekt z iného uhlu. Tvrdí, že každý zvuk postavou sám o sebe a zároveň vzniká akousi myšlienkovou sonifikáciou. Výsledkom je hudba, ktorá poslucháča neprestáva udivovať štrukturálnym vývojom, rozkladom toho pôvodného a zároveň strhujúcou a nápaditou kompozíciou.
http://www.clunk.de/

Eli Keszler is an American percussionist, composer, and visual artist based in New York City. Known for creating complex sound installations involving piano wire and other mechanisms to accompany his live performances, the shows sometimes involve visual elements such as Keszler's drawings, diagrams, screen prints, and writings. In 2012, Pitchfork wrote that "Keszler deserves recent attention for his large-scale sound art installations, which not only force musical ideas to interact with an acoustic environment but, in turn, for flesh-and-bone musicians to interact with both of them.
http://www.elikeszler.com/

----------

PALMOVKA (SK)
Večer rozohreje vystúpenie slovenskej elektronickej hudobníčky Lucie Udvardyovej známej ako Palmovka, ktorej pulzujúce plochy nedávno s úspechom otvárali londýnske vydanie NEXTu.
https://soundcloud.com/palmovka

----------

Koncert sa koná v rámci projektu Fresh Air: Súčasné trendy v hudbe, kine, divadle a mediálnom umení podporeného z grantov EHP a štátneho rozpočtu SR, v celkovej výške 160 430 €.

Lístky: http://a4.interticket.sk/event/sheet/supersilent-no-rashad-becker-de-eli-keszler-usa-palmovka-sk-67188E7283AA4A3DB854D616AAF35D3E

Miesto konania podujatia: A4 - priestor súčasnej kultúry, Karpatská 2 (budova YMCA), Bratislava
Vstupenky: http://a4.interticket.sk/event/sheet/supersilent-no-rashad-becker-de-eli-keszler-usa-palmovka-sk-67188E7283AA4A3DB854D616AAF35D3E#423
Dátum začiatku podujatia: 8. Novembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Novembra 2016 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1569N 17.1134E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia FRESH AIR: Supersilent / Rashad Becker & Eli Keszler / Palmovka

Fotografie
Podobné podujatia