Zelený svet 2015 - Pohľadnica pre najdrahšieho človeka

Podujatie Nové Zámky

Mesto - Mestský úrad Nové Zámky, Odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry a Slovenská agentúra životného prostredia Banská Bystrica pozývajú obyvateľov a návštevníkov  okresného mesta na prehliadku putovnej výstavy "Pohľadnica pre najdrahšieho človeka".

Výstava prezentuje kolekciu ocenených prác 20. ročníka medzinárodnej súťaže vo výtvarnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet 2015. Ide o pohľad do kreativity a umeleckého prejavu mladých ľudí, ktorí rôznymi výtvarnými technikami (maľba, kresba, kombinovaná technika, grafika, fotografia, film) vyjadrili svoje vnímanie prírody, rastlín, stromov a zvierat, či kúska

krajiny, v ktorej žijú alebo ktorá ich zážitkovo oslovila a chceli sa s tým podeliť s najdrahšími osobami formou pohľadnice ako pozdravu. 

Výstava bude otvorená v minigalérii v kine Mier v Nových Zámkoch do 27. januára 2016 v pondelok až piatok od 8.00 do 16.00 h. s voľným vstupom.

 Medzinárodnú súťaž Zelený svet 2015 vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR a jej organizátorom bola Slovenská agentúra životného prostredia v Banskej Bystrici. Záštitu nad týmto ročníkom súťaže prevzalo Zastúpenie Európskej komisie v SR a Slovenská komisia pre UNESCO.    

Ocenenia a výstava najlepších výtvarných prác boli pekným sprievodným podujatím Medzinárodného festivalu filmov Ekotopfilm – Envirofilm 2015. Súťaž už tradične od r.1996 organizuje SAŽP v Banskej Bystrici. Hlavnú cenu spomedzi 4358 prihlásených súťažiacich prác získal krátky animovaný film Akvárium Cemilla Saint - Saënsa o pestrom živote vodných živočíchov. Ide o skupinovú prácu žiakov (6-16 ročných) zo ZUŠ na Bernolákovej ul. 26 v Košiciach.

pozrieť film klikom na:

http://www.sazp.sk/ZelenySvet/index.html 
Meno organizátora: Mesto-Mestský úrad Nové Zámky, Odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry
Fotografie
Podobné podujatia
Plastic model show
Overené podujatiePlastic model show
Dom kultúry, Svit
ABC stavebníctva-Záhrada
Overené podujatieABC stavebníctva-Záhrada
Mestská športová hala, Prešov
BURZA PRÁCE 2024
Overené podujatieBURZA PRÁCE 2024
Mestské kultúrne stredisko, Bánovce nad Bebravou
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice