1. DW / PDP / Gretsch exhibition in Slovakia

Podujatie Bratislava

1. DW / PDP / Gretsch exhibition in Slovakia

Prvá výstava bicích nástrojov značiek Drum Workshop, PDP a Gretsch na Slovensku.

V rámci programu budú vystavené bicie nástroje značiek Drum Workshop, Pacific Drums (PDP) a Gretsch, teda trojice špičkových amerických výrobcov bicích nástrojov. Zároveň bude prebiehať sprievodný program o ktorom Vás budeme priebežne informovať. Celá akcia sa bude konať tri dni v bratislavskom rockovom pube Rock Cafe.

DW je moderná značka, ktoré vznikla v roku 1972 ako škola bicích nástrojov v Santa Monica, California U.S.A.. V roku 1977 kúpila firma patent na výrobu pedálov značky Camco Drum Co. a uviedla na trh pedál radu 5000. V roku 1983 je na trh uvedený prvý double pedal, o dva roky neskôr prvý káblový stojana na Hi Hat. Počas tohoto obdobia firma začína experimentovať s výrobou bubnov. V rou 1991 bol uvedený hardware z radu 9000. Od roku 1997 začína firma vyrábať vlastné korpusy na bubny. Od roku 2015 patria do koncernu tejto firmy aj značky Gretsch Drums, LP Percussion, Gibraltar Hardware atď. Značka v súčasnosti patrí k top výrobcom bicích nástrojov a hardware pre bicie nástroje. Bicie sú vyrábané v U.S.A. s výnimkou radu Design.

PDP je značka patriaca pod firmu DW založená v roku 2000. Je to lacnejšia verzia kvalitných bicích nástrojov dostupná širokej mase. Bubny od tejto značky sú vyrábané vo fabrike v Číne, avšak s rovnakým ohľadom na kvalitu. Pri konštrukcii sú použité niektoré "vychytávky" od značky DW.

Gretsch Drums patria ku klasickým starým výrobcom bicích nástrojov. História siaha až do roku 1883, kedy túto firmu založil nemecký imigrant Friedrich Gretsch v Brooklyne, New York. V roku 1927 firma uviedla na trh prvý viacvrstvový korpus. v roku 1935 bola uvedená séria Broadkaster, ktorá sa vyrába dodnes. V roku 2000 prevzala celosvetovú distribúciu značky Gretsch firma KMC music, ktorá bola následne kúpena firmou fender. V roku 2012 bol uvedený na trh rad Brooklyn a v roku 2014 vynovená verzia radu Broadkaster. V roku 2015 bola firma kúpená značkou Drum Workshop.

Miesto konania podujatia: ROCK CAFE, M.Sch. Trnavského 2/C, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 5. Novembra 2016 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Novembra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1803N 17.0432E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia 1. DW / PDP / Gretsch exhibition in Slovakia

Fotografie
Podobné podujatia
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava