11 dní s tradičnými Indiánmi Hoti v Orinockom pralese

Podujatie Bratislava

11 dní s tradičnými Indiánmi Hoti v Orinockom pralese

Vo februári tohto roku som prežil 11 dní s tradičnými Indiánmi Hoti v Orinockom pralese vo Venezuele. Trvalo mi tri roky, prísť nato, ako sa sem dostať. Logisticky aj prakticky dva roky skúšania. Náročná prístupnosť. Cieľom boli Indiáni, ktorí nepoužívajú strelné zbrane, motorové člny a oblečenie z civilizácie. Dôležité bolo ďalšie zistenie, že na ich území nie sú infiltrovaní zlatokopi. Práve zlatokopectvo je metlou indiánskych území, ničí prírodu aj Indiánov. Do oblasti sa dalo doletieť malým lietadlom ponad minimálne zmapované orinocké pralesy. Žijú tu dva Indiánske národy - Enepá a Hoti. Pre návrat sme si niesli svoj špeciálne odľahčený nafukovací čln, ktorý je možné zbaliť do batoha. Obe tieto komunity žijú pomerne izolovane, obkolesený strmými pralesnými horami. Rieky nadol sú našťastie nesplavné pre motorové člny.

Indiáni zvyknutí len na drevené kanoe neverili, že náročné pereje na rieke sú splavné. Z obavy, že sme prieskumníci zlatokopov nás Enepá nakoniec nevpustili na svoje územie. Pôvodný plán sme museli radikálne zmeniť, čo bol úžasný zásah osudu. Čakal nás obchvat cez hory sprevádzaný loveckou skupinou 19 príslušníkov kmeňa Hoti. S nimi sme sa dostali do povodia úplne inej rieky. Cestou oni neustále sledovali prales a príležitostne lovili. Spolu sme po 4 dňoch dorazili do pralesa, kde boli pre nich vytúžené loviská. Pádlovali sme ešte 2 dni prekrásnou riekou a neskôr motorovým člnom po už veľkej rieke plnej zlatokopov. Bol som z ich prirodzenosti Hotiov úplne nadšený. Predtým som naživo nikdy nevidel loviť fúkačkou -serbatanou s kuráre. Oni sú ešte tí, ktorí dokážu prežiť v pralese. A to je už aj medzi indiánmi, zväčša civilizovanými, neobvyklé.

Berú si z civilizácie len niečo a o tom aj o inom bude moja prezentácia. Rozprávať bude Peter Becko Ondrejovič
------------------------------------------------------------------------------------------
Vstupné 4,- eura
Beseda sa koná v STREDISKU KULTÚRY BRATISLAVA - NOVÉ MESTO na Vajnorskej 21. To je na tej istej ulici, len prilibžne 200-300 metrov ďalej smerom von z mesta. Začiatok bude o 18.30.
Po tejto besede bude ešte iná beseda pod názvom: Miesto trvalého pobytu: LES alebo Raňajky s medveďom, ktorá sa začína od 20.00: https://www.facebook.com/events/436567936695876/

Vstupné platí pre obe besedy.

Takže program na 19.4:
11 dní s tradičnými Indiánmi Hoti v Orinockom pralese od 18.30
Miesto trvalého pobytu: LES alebo Raňajky s medveďom od 20.00

Vstup od 18.00, lístky priamo na mieste pred besedou.

Miesto konania podujatia: Stredisko kultúry BA Nové Mesto, Vajnorská 21, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 19. Apríla 2017 18:30
Dátum ukončenia podujatia: 19. Apríla 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1614N 17.1308E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia 11 dní s tradičnými Indiánmi Hoti v Orinockom pralese

Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava