11. ročník bienále Prix ex aequo 2016

Podujatie Bratislava

11. ročník bienále Prix ex aequo 2016

Rozhlas a televízia Slovenska v spolupráci s Európskou vysielacou úniou (EBU) usporiada v novembri 2016 11. ročník Medzinárodného festivalu rozhlasových hier pre deti a mládež Prix Ex Aequo.

Festival sa uskutoční v dňoch 8. až 11. november v Bratislave v Štúdiu 5 Slovenského Rozhlasu. Opäť za účasti zahraničných hostí, tentoraz zo 14. krajín – Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Čína, Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Ruská federácia, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko a Vatikán.

Je to súťažná prehliadka rozhlasových hier pre deti a mládež, ktorá ponúka možnosť prezentovať výsledky umeleckého snaženia v oblasti tejto dramatickej tvorby, možnosť porovnávania, vzájomného ovplyvňovania i využitia najkvalitnejších programov jednotlivých rozhlasových staníc, združených v EBU.

Cieľom Prix ex aequo je udržať tvorbu pre deti v Slovenskom rozhlase v kontakte s aktuálnym dianím na medzinárodnej scéne a deklarovať v medzinárodnom kultúrnom kontexte, že SRo je inštitúciou, ktorá dokáže kvalitne prispievať do segmentu tvorby pre deti a mládež. Prioritou festivalu je podpora tvorby umeleckých diel pre deti a mládež v oblasti rozhlasovej drámy, podpora medzinárodnej výmeny v tejto oblasti a zároveň aj podpora výmeny teoretických, technických a odborných skúseností na medzinárodnej úrovni v oblasti rozhlasovej dramatickej tvorby pre deti a mládež.

Festivalu sa môžu zúčastniť všetci aktívni a pridružení členovia EBU (European Broadcasting Union). Oficiálnymi jazykmi festivalu sú angličtina a francúzština, pracovným jazykom je angličtina. EBU so sídlom v Ženeve je najväčšia asociácia národných verejnoprávnych vysielateľov na svete. Má 75 aktívnych členov v 56 krajinách a 45 pridružených členov na celom svete. Únia koordinuje medzinárodnú programovú výmenu prostredníctvom siete Eurovízie a Euroradia, poskytuje svojim členom technické, operačné a právne služby, podporuje a pomáha rozvoju kvality obsahu verejnoprávneho vysielania. Slovenský rozhlas je aktívnym členom EBU od roku 1993. PRIX EX AEQUO je v súčasnosti jediným medzinárodným podujatím svojho druhu.

Verejnosť má vstup na celý festival od 8. do 11. novembra. /okrem otváracieho a záverečného ceremoniálu, ktorý je iba na pozvánky/

Miesto konania podujatia: Slovenský rozhlas, Mýtna 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 8. Novembra 2016 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 11. Novembra 2016 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1539N 17.1149E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia 11. ročník bienále Prix ex aequo 2016

Fotografie
Podobné podujatia
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
Stredovek v Sade 2024
Overené podujatieStredovek v Sade 2024
SAD JANKA KRÁĽA, Bratislava