21. ROČNÍK DFF ZDOLA PONICKÝHO MLYNA, STRETNUTIE RODÁKOV A PRIATEĽOV OBCE

Podujatie Poniky

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Slávnosti, Zvyky a tradície
Web podujatia:
www.poniky.sk
Web organizátora:
www.poniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Poniky
Podrobnejšie informácie: poniky@poniky.sk
Tento rok začneme už po tretí raz ekumenickými službami Božími v evanjelickom kostole. Krojovaný sprievod pôjde až na Horedolinie, kde budú všetkých čakať prestreté svadobné stoly. Tohto roku sa dožívajú významných životných jubileí naši rodáci, ktorí celý svoj život spojili s ľudovou piesňou, tancom, či folklórom a hlásili sa svojou tvorbou k rodným Ponikám a ich tradíciám. Vo výstavnom stane bude pripravená výstava z tvorby Jána Paloviča, Janka Močka a artefakty ľudových umelcov z Poník, vzťahujúce sa na valašskú kultúru, ktorá je u nás hlboko zakorenená.
Sobotný program bude pokračovať takmer dvojhodinovým pásmom, ktoré pripravuje Igor Danihel a okrem jubilantov v ňom vystúpia Poničania, tanečníci SĽUK-u pozdravia bývalého sólistu tohto významného kolektívu. Jubilujúca Ľudová hudba Juraja Pecníka a jej sólisti prinesú zdravice pre priateľov, s ktorými častokrát stávali na javiskách, či v nahrávacích štúdiách. Na záver vystúpi FS Urpín - víťaz súťaže Zem spieva, pokračovať budeme ľudovou veselicou.
No a nedeľa, ktorá začne sprievodom zúčastnených detských súborov dedinou, bude patriť predovšetkým deťom, ich tanečným, hudobným a speváckym kreáciám. Vystúpia DFS Ondrášek z Brna, Kornička z Trenčína, Matičiarik z Banskej Bystrice, ľudová hudba Javorinka, ľudová hudba DFS Hučava, ľudová hudba ZUŠ Jána Cikkera a nebude chýbať DFS Poničan, ktorý pripravuje nový program. Nedeľným hosťom bude FS Železiar. 
Organizátori pripravujú všetko pre to, aby Poniky dôstojne privítali svojich rodákov, hostí a priateľov obce, na ktorých sa všetci tešíme. Opäť bude možnosť postretávať sa, porozprávať sa s tými, ktorých sme už dávno nevideli a spolu sa zabaviť. Snáď nám bude priať aj počasie.
Meno organizátora: obec Poniky
Fotografie
Podobné podujatia