300 Hrmených, Regale

Podujatie Banská Bystrica

300 Hrmených, Regale, Clube de esquiar, Pa(b)lo Gajdoš a ďalší

Máte radi muziku? Pozývame všetkých na novoročný koncert lokálnych kapiel stredoslovenských v piatok 3.1.2020 o 19:00 do Klubu 77 v Banskej Bystrici.

Vystúpia:
300 HRMENÝCH /LV
REGALE /BB
CLUBE DE ESQUIAR /BB
PA(B)LO GAJDOŠ /Sielnica
+ džem sešn?

300 HRMENÝCH /LV
/ bicie, spev, flauta MATÚŠ CZÚDOR
/ gitara JAKUB TRŇAN
/ basgitara ALEX VRAŽEL
Mladé trio z Levíc hrajúce vlastnú hudobnú tvorbu inšpirovanú progresívnou, artrockovou a bigbítovou scénou sedemdesiatych rokov sa už po druhýkrát ukáže v klube Bombura v Brezne. Súčasťou programu bude okrem nacvičených skladieb aj absolútna improvizácia, čiže komponovanie hudby v reálnom čase. 300 Hrmených boli vybraní do projektu We started in Bombura, ktorý je zameraný na vyhľadávanie zaujímavých hudobných skupín a umelcov v teenagerskom veku. Portál Moja Kultúra o nich napísal: Hrať v inštrumentálnom zoskupení a ešte v tak minimalistickej zostave, akou je aj trio, si vyžaduje slušnú dávku skúseností, no najmä zohratosť kapely, invenciu a vysoké nároky na interpretov a ich inštrumentálne schopnosti. Prekvapivo, mladá trojica na pódiu poskytla omnoho viac. Čo sa týka rytmiky, bezchybne im to šľapalo a čo sa týka soundu, bolo zaujímavé, že chalani v tínedžerskom veku našli inšpiráciu v progresívnej a bigbítovej hudbe, ktorá prekvitala najmä v 70.tych rokoch. 300 Hrmených neboli žiadni predskokani, ale invenční a zohratí muzikanti, ktorých vystúpenie bavilo.
https://www.facebook.com/300HrmenychLV/

REGALE /BB
/ basgitara, spev RÓBERT VIGAŠ
/ gitara OLIVER SCHRANZ
/ gitara BORIS
/ bicie JURAJ GAŽMERČÍK
Regale vznikli v roku 2011, ako voľné pokračovanie kultovej banskobystrickej kapely Lunárne Legendy.
Regale hrajú pesničky. Stavajú na textoch, ktoré nie sú hlúpe a hudbe, ktorá sa na nič nehrá. Kapela sa začala koncertne rozbiehať od roku 2013. Do povedomia sa dostala aj vďaka víťazstvám v hitparádach Rádia FM „Demovnica“ a "Osmička".
V novembri 2016 vydala debutový album s príznačným názvom Lunárne Legendy. Je na ňom 12 piesní a tvorí základ aktuálneho koncertného programu. Ten však už obsahuje aj niekoľko úplne nových skladieb. Tie sa pripravujú pre druhý album, na ktorý už nebude treba čakať ďalších päť rokov.
https://www.facebook.com/KapelaRegale/

CLUBE DE ESQUIAR /BB
/ gitara, spev JURAJ HAVLÍK
/ bicie, vokály JAKUB HAVLÍK
Clube de esquiar je banskobystrická post-rocková kapela s prvkami (brazílskeho) jazzu, ktorá má zvukom pre mnohých blízko ku Radiohead, Sigur Rós či Cinematic Orchestra. Milton Nascimento, Nick Drake, Dežo Ursiny či Brad Mehldau sú však jej hlavné inšpirácie. Sme dvaja bratia - gitara, bicie a spevy (v portugalčine). Koncerty vždy dotvárajú živé projekcie vizuálneho umelca Mariána Vredíka. Pochádzame z Banskej Bystrice, máme za sebou prvý album "Fernando Pessoa", s textami tohto lisabonského básnika, a teraz chystáme druhý. Pred nejakým časom sme sa vrátili z Brazílie, kde sme tiež odohrali pár koncertov...
https://www.facebook.com/clubedeesquiar/

PA(B)LO GAJDOŠ /Sielnica
/ gitara, spev, ... Pa(b)lo Gajdoš
Zakladajúci člen chytrých metalistov SUNITY (spolu s gitaristom Adamom Mičincom - Čisté Tvary, Hrana) a psychedelic rockerov SECRET SESSION odohrá piesne svojich kapiel ako aj autorské piesne v úpravách pre akustickú gitaru a spev, možno s looperom a s "malou pomocou svojich priateľov".
"Som veľmi rád, že si môžem znovu zahrať v Klube 77 a tentokrát prídem aj s vlastnými vecami. Dúfam, že im jednoduchosť a priamosť dodajú na sile a tak prepoja spolu rôzne hudobné svety, v ktorých sa rád pohybujem. Kto má rád blues, metal, rock, folk a nie je purista alebo komisár džezovej polície, môže myslím domov odísť so zážitkom. Teším sa!"
https://www.facebook.com/secretsessionsk/

Vstup: 5€

Začiatok podujatia: 3. 1. 2020 19:00:00
Koniec podujatia: 3. 1. 2020 23:30:00
Fotografie
Podobné podujatia
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
SEPAR DOVIDENIA SHOW
Overené podujatieSEPAR DOVIDENIA SHOW
Ministry of Fun, Banská Bystrica
MINIMAJÁLES UMB 2024
Overené podujatieMINIMAJÁLES UMB 2024
Areál Internátu ŠD3 pod Breakom, Banská Bystrica
LUKÁŠ ADAMEC BODKA TOUR 2024
Overené podujatieLUKÁŠ ADAMEC BODKA TOUR 2024
Urban Spot, Banská Bystrica