4. október Svetový deň zvierat

Podujatie Trenčín

4. október Svetový deň zvierat

Pri príležitosti Svetového dňa zvierat, ktorý sa každoročne koná 4. októbra by sme Vás, našich psích priateľov a podporovateľov, chceli poprosiť v mene našich psích tuláčikov o darovanie malého darčeku v podobe nejakej psej dobrôtky alebo maškrtky.
Spomeňte si na svojich domácich maznáčikov alebo na našich psích tuláčikov a doprajte im špeciálny deň, ktorý bude niečím iný, ako tie ostatné v roku.

Tento deň bol vybraný, pretože naň pripadá sviatok sv. Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je patrónom zvierat a ekológov.

Zároveň je tento dátum venovaný všetkým zvieratám na svete, aby sme si pripomenuli, že nielen ľudia, ale aj oni potrebujú v životných útrapách pomoc. Zvieratá sú cítiace bytosti, ktoré si vyžadujú našu pozornosť a úctu. Tak ako všetky stvorenia na tejto Zemi, aj oni majú právo na život vo vyhovujúcich podmienkach. Majú právo na životný priestor, ktorý vyhovuje ich prirodzeným fyzickým a psychickým nárokom.

Je dôležité, aby sme si pripomenuli, že nie sme jediné stvorenia na Zemi. Ríša zvierat ponúka neskutočné množstvo živočíšnych druhov, preto je len na nás, aby sme žili v harmónii a súlade s nimi. Pretože tak, ako má človek právo na dôstojný život, toto právo majú všetky živé tvory na tejto planéte. A aj zvieratá každého druhu, psy, mačky, všetky zvieratá, a to bez rozdielu.

Pohľad do psích očí plných lásky, porozumenia a oddanosti, studený ňufáčik chladiaci naše líce, teplý drsný psí jazyk štekliaci našu tvár, teplý mäkký huňatý kožúšok... Pes ja náš priateľ, náš spoločník, ochranca, spriaznená duša... My sme jeho život, jeho láska, jeho všetko. Je verný, oddaný až do posledného úderu srdca. Preto buďme oddaní aj my jemu.

(Pôvodný článok dostupný na: http://www.psisvet.sk/index.php/zaujimavosti/1138-svetovy-den-zvierat-je-aj-o-pomoci-bezbrannym)

Miesto konania podujatia: Trenčiansky Útulok, Zlatovská 2194/32, Trenčín
Vstupenky: http://www.utulok-trencin.sk/
Dátum začiatku podujatia: 4. Októbra 2017 00:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Októbra 2017 12:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8853N 18.0071E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia 4. október Svetový deň zvierat

Meno organizátora: Trenčiansky Útulok
Fotografie
Podobné podujatia
FÍHA TRALALA - KOLESO ŠŤASTIA
Overené podujatieFÍHA TRALALA - KOLESO ŠŤASTIA
Posádkový klub - ODA, Trenčín
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Posádkový klub - ODA, Trenčín
DETSKÁ LABKOVÁ PÁRTY
Overené podujatieDETSKÁ LABKOVÁ PÁRTY
Kultúrny dom, Nemšová
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne