6. ročník dobročinnej handmade burzy

Podujatie Prešov

6. ročník dobročinnej handmade burzy

Ani sme sa nenazdali a zase sa nám zvianočnieva. A nám so zvukom vianočných zvončekov prichádzajú aj povinnosti. Také iné ... nie vianočné, no pre nás už k Vianociam akosi patria. Kedysi by sme neboli povedali, že Dobročinná vianočná handmade burza sa stane tradíciou. Ale stala a nás to teší. Že v predvianočnom čase pomáhame prejaviť kúsok ľudskosti a spolupatričnosti s tými menej šťastnými. Minulé ročníky sme nemali konkretného príjemcu, preto sme výťažok s dôverou vložili do tých najsprávnejších rúk, do rúk NO Svetielko pomoci, ktoré už peniažky posunulo tam, kde ich bolo najviac treba. No tento rok nám osud privial do cesty , jeden príbeh dvoch ľudí, ktorý sa nás dotýka aj osobne. Preto by sme chceli výťažok z tohtoročnej burzy venovať konkrétnemu príjemcovi a to jednej obetavej mladej mamičke a manželke. Ale aby sme šli poporiadku, najprv vám rozpoviem jednu rozprávku.

Rozprávka ...

Poznáš tú rozprávku ? Tú o dvoch srdiečkach, čo sa tak hľadali a radi mali ? A keď sa stretli raz, sen mali na viečkach , lásku si vyznali, z lásky sa vzali. Ďalej už kráčali, tak ako v krásnom sne, ako keď rozprávkar rozprávky pletie. Kráčali, ale raz predsa len zbadali, smutné že sú len dve, že chýba im tretie. Že chýba najmenšie, čo krásne štebotá , pýta sa na všetko, tielko jak hmla má, že šťastie najväčšie je malé bábätko, on bude otecko, a ona mama. - Takto nejako spieva dedo Jozef Bambuľke. O krásnej rozprávke dvoch ľudí ... A takto nejako začal aj príbeh dvoch ľudí Zdenky a Joja. Svoju lásku spečatili svadbou a nakoniec sa dočkali aj vytúženej dcérky. Mladá šťastná rodinka. Človek by povedal že im už nič nechýba a už nič nemôže skaziť ich šťastie.





No osud býva občas krutý a zasiahne keď to najmenej čakáme. Bohužiaľ zasiahol aj v tejto mladej rodinke. 9.6.2015 mladý otecko dostal infarkt. Infarkt je často zvládnuteľný bez väčších následkov, no u Joja ( ako ho jeho manželka volá ) nastali komplikácie . Aj napriek jej snahe mu nedokázala adekvátne pomôcť a Jojo bol počas 35 minút, kým dorazila záchranka bez kyslíka. Odvtedy je v bdelej kóme. Mladej mamičke, ktorú pol roka predtým opustila aj jej mamička nastali ťažké časy. Viete si predstaviť. Sama na dieťa, manžel v nemocnici , potom v hospici. Splátky nečakajú a ona z materskej nevládze všetko utiahnúť. No jej najväčším snom je si zobrať svojho manžela aspoň občas domov. Bohužiaľ, nemôže ho mať doma stále, keďže sa o neho nevie postarať. Do ich bytu vedie strmé schodisko a keď bol doma, často musela zasahovať aj záchranka. Ale ak by sa im podarilo zohnať špeciálný polohovateľný vozík, mohla by si ho vziať aspoň občas domov, k dcérke , ísť s ním na prechádzku, na dvor... Bohužiaľ na to nemá a tak je jej manžel v hospici, kam za ním chodieva každý druhý deň 50 kilometrov.







Preto by sme chceli výťažok z tohtoročnej burzy venovať práve jej, aby si ten vozík, ktorý stojí okolo 2000 eur mohla dovoliť. Naplniť tento záväzok nám to pomôže aj OZ Podaj ďalej, ktoré pomáha ľuďom v núdzi, ktoré dar odovzdá.


Preto Vás aj touto cestou znova zo srdca prosíme o Vašu pomoc. Iba s vašou pomocou sa môže takáto akcia znova zopakovať. Radi by sme vás požiadali o pár výrobkov, ktoré by ste boli ochotní darovať na dobrú vec. Aj tento rok chystáme pekný program pre deti aj dospelých.

Podporiť nás prídu aj : Elevenhills, Potmehút, Veronika a Martin Husovskí a pre detičky Divadlo Cililink a Portál.

Miesto konania podujatia: christiania prešov, Hlavná 105, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 10. Decembra 2016 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Decembra 2016 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9992N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia 6. ročník dobročinnej handmade burzy

Fotografie
Podobné podujatia
Burza starožitností a kuriozít 17.05.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 17.05.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov
Burza starožitností a kuriozít 14.06.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 14.06.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov
Burza starožitností a kuriozít 19.07.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 19.07.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov
Burza starožitností a kuriozít 18.10.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 18.10.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov
Burza starožitností a kuriozít 16.08.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 16.08.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov
Burza starožitností a kuriozít 13.09.2024
Overené podujatieBurza starožitností a kuriozít 13.09.2024
Pešie zóna, Hlavná ulica, Prešov