Ako vystavovať?

Podujatie Banská Štiavnica

Ako vystavovať?
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy, Výstavy a veľtrhy
Web organizátora:
www.muzeumbs.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: galeria@muzeumbs.sk

Diskutujú: Lucia Gamanová, Jakub Kopec , Peter Liška
Moderuje: Mária Janušová
Termín: piatok, 19.11.2021, 17:00 hod.
Miesto konania: Galéria Jozefa Kollára, Nám. Sv. Trojice 8, Banská Štiavnica
Organizuje: Slovenské banské múzeum - Galéria Jozefa Kollára, Banská Štiavnica

V Galérii Jozefa Kollára (GaJK) prebieha výstava „Edmund Gwerk: Paralely a paradoxy“ v kurátorskej koncepcii Zsófie Kiss-Szemán. Na výstave je razantné architektonické riešenie v podobe vlnovitých transparentných priečok, ktorého autorom je Jakub Kopec. Nezvyčajné priestorové riešenie výstavy podnecuje uvažovanie o možnostiach súčasnej výstavnej praxe. Prečo potrebujú výstavy svoju architektúru? Na čo je to dobré? Aké predpoklady by mala spĺňať architektúra výstavy? Aké sú možnosti a trendy v aktuálnej praxi architektúry výstav? Je možné pri tom premýšľať ekologicky?

Týmto a ďalším otázkam bude venovaná diskusia v GaJK s názvom "Ako vystavovať?", ktorá sa uskutoční v piatok, 19. novembra o 17:00 hod. O architektúre výstav budú spolu hovoriť dizajnérka Lucia Gamanová, architekt Jakub Kopec a dizajnér Peter Liška, ktorí zároveň ukážu príklady z vlastnej praxe. Diskusiu bude moderovať kurátorka GaJK Mária Janušová.

Vstupné: dobrovoľný príspevok

Srdečne pozývame!

Upozornenie: Vzhľadom na aktuálnu nepriaznivú situáciu s pandémiou Covid-19 sa podujatie uskutoční iba pre kompletne zaočkované osoby. Ďakujeme za pochopenie.

O diskutujúcich:

Lucia Gamanová je doktorandka v ateliéri Priestor na Katedre vizuálnej komunikácie Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. VŠVU absolvovala na Katedrách vizuálnej komunikácie a úžitkového umenia. Aktívne sa venuje filmovej výtvarnej réžii a divadelnej scénografickej tvorbe. Je členkou organizačného tímu Ceny Oskára Čepana a tiež funguje v autorskej dvojici dizajnérskeho štúdia Gamanova Bakushina.

Jakub Kopec je architekt. Vykonáva subverzívnu architektonickú prax n-1. Je členom redakčnej rady časopisov ERA21 a ARCH, ako aj galerijnej rady Galérie Médium v Bratislave. Je zakladateľom vydavateľstva 4AM/Fórum pro architekturu a média a členom rovnomenného spolku. Venuje sa taktiež editorskej činnosti a kurátorovaniu rôznych výstavných, prednáškových a vzdelávacích projektov. Je (spolu)autorom mnohých dočasných inštalácii i „trvalých“ stavieb, za projekty Nový park v Leopoldove a Neformálne mo(nu)menty v Petržalke obdŕžal ocenenie CE ZA AR 2019 a 2021 v kategórii Exteriér.

Peter Liška sa venuje grafickému a výstavnému dizajnu. Autorsky sa podieľal na stálych expozíciách Slovenského národného múzea a na výstavách a publikáciách Slovenskej národnej galérie, Slovenského centra dizajnu, Galérie mesta Bratislavy a iných. Je autorom vizuálnej identity Stanice Žilina-Záriečie, Novej synagógy v Žiline, či Bratislava Dizajn Week. Je členom organizačného tímu Ceny Oskára Čepana, pre ktorú navrhuje grafický a výstavný dizajn.

Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica
Výstava Ozveny v tichu
Overené podujatieVýstava Ozveny v tichu
Galéria Jozefa Kollára, Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen