Alergia na mlieko vs. laktózová intolerancia
Podujatie Stupava
Prednášky, besedy, kurzy, Varenie, Gastronómia
Ďalšie podujatia v meste Stupava
Podrobnejšie informácie: https://happy.jaspis.sk/kurzy/workshopy-a-prednasky/predanska-alergie-v-stupave/
Potravinové alergie sa týkajú nás všetkých a v značnej miere našich detí. Napriek riziku závažných alergických reakcií. nie je dostatočné povedomie verejnosti o problémoch týkajúcich sa potravinových alergií, a intolerancií.
Obsahom prednášky sú odpovede na tieto otázky:
Aké sú rozdiely medzi alergiou na mliečnu bielkovinu a neznášanlivosťou laktózy (tzv. intoleranciou na laktózu)?
Prečo vznikajú skrížené reakcie aj na iné druhy živočíšnych mliek?
Ako sa vyhnúť alergii na mliečnu bielkovinu u detí a dospelých?
V ktorých výrobkoch sa môžeme stretnúť s mliečnou bielkovinou?
Akými potravinami doplniť chýbajúci vápnik v strave?
Ktoré náhrady mlieka sú tie správne?
Súčasťou stretnutia je aj workshop:
* orientácia a porovnávanie zloženia jednotlivých výrobkov
* rozlišovanie zdravých a „zdravých“ potravín, resp. náhrad
* porovnávanie konkrétnych náhrad alergénov
Prineste si preto obaly z vašich obľúbených potravín a povieme si aj o zložení vašich výrobkov.
Prednášku vedie Mgr. Veronika Mičianová, PhD, odborníčka na tému potravinových alergií. 4 roky prednášala na Univerzite Konštantína filozofa v Nitre a viedla prednášky po stredných školách na tému vedy a aj zdravej výživy. Témou potravinové alergie sa aktívne zaoberá, radí svojim klientom, ktorí trpia rôznymi alergiami a aktívne sa s nimi stretáva. Je členom EEACI Európska akadémia alergií a imunológie.
Viac o potravinových alergiách nájdete na stránke http://imwell.sk/
Obsahom prednášky sú odpovede na tieto otázky:
Aké sú rozdiely medzi alergiou na mliečnu bielkovinu a neznášanlivosťou laktózy (tzv. intoleranciou na laktózu)?
Prečo vznikajú skrížené reakcie aj na iné druhy živočíšnych mliek?
Ako sa vyhnúť alergii na mliečnu bielkovinu u detí a dospelých?
V ktorých výrobkoch sa môžeme stretnúť s mliečnou bielkovinou?
Akými potravinami doplniť chýbajúci vápnik v strave?
Ktoré náhrady mlieka sú tie správne?
Súčasťou stretnutia je aj workshop:
* orientácia a porovnávanie zloženia jednotlivých výrobkov
* rozlišovanie zdravých a „zdravých“ potravín, resp. náhrad
* porovnávanie konkrétnych náhrad alergénov
Prineste si preto obaly z vašich obľúbených potravín a povieme si aj o zložení vašich výrobkov.
Prednášku vedie Mgr. Veronika Mičianová, PhD, odborníčka na tému potravinových alergií. 4 roky prednášala na Univerzite Konštantína filozofa v Nitre a viedla prednášky po stredných školách na tému vedy a aj zdravej výživy. Témou potravinové alergie sa aktívne zaoberá, radí svojim klientom, ktorí trpia rôznymi alergiami a aktívne sa s nimi stretáva. Je členom EEACI Európska akadémia alergií a imunológie.
Viac o potravinových alergiách nájdete na stránke http://imwell.sk/
Meno organizátora: HAPPY / iMwell
Fotografie
Podobné podujatia