ALŽBETÍNSKY DEŇ v Bardejovských Kúpeľoch

Podujatie Bardejov

ALŽBETÍNSKY DEŇ v Bardejovských Kúpeľoch
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Slávnosti
Web podujatia:
www.kupele-bj.sk
Web organizátora:
www.kupele-bj.sk
Ďalšie podujatia v meste Bardejov

Bardejovské Kúpele usporiadajú vo svojom areáli v nedeľu 22.augusta 2021 tradičný ALŽBETÍNSKY DEŇ. Tohtoročnou novinkou je inštalovaná výstava venovaná dvornej dáme rakúskej cisárovnej a uhorskej kráľovnej Alžbety Habsburskej (verejnosti známej ako Sisi) -Irme Sztárayovej. Okrem iného bude vystavená replika dobových šiat Irmy Sztárayovej a predmety súvisiace s týmito urodzenými dámami. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

 

,,Cisárovná Sisi a jej manžel František Jozef (Franz Jozef) I. sa aj tentoraz budú v dobových kostýmoch prechádzať po areáli kúpeľov a fotografovať sa s návštevníkmi. V sprievodnom programe je výstava fotografií v priestoroch Kúpeľnej kolonády, voľný vstup do muzeálneho apartmánu Sisi, promenádny koncert a predaj spomienkových suvenírov v hoteli Alžbeta. Novinkou je panelová výstava venovaná Irme Sztárayovej a Sisi v priestoroch kolonády, ktorú zorganizovalo Zemplínske múzeum v Michalovciach. Irma Sztárayová sa narodila pred 158. rokmi a bola známa ako dvorná dáma cisárovnej Alžbety, ktorá po atentáte v roku 1898 na brehu Ženevského jazera skonala v Irminom náručí,“ vymenúva T.Šatanková.

 

Druhá akcia po druhej vlne koronakrízy

Vlani sa ALŽBETÍNSKY DEŇ konal ako prvá reprezentatívna kultúrna akcia po prvej vlne korona krízy. Tento rok je to ešte iba druhá akcia po druhej vlne. Prvou je Kúpeľný hudobný deň 14.augusta 2021. ALŽBETÍNSKY DEŇ je pripomienkou návštevy rakúskej cisárovnej Alžbety zvanej Sisi, ktorá sa liečila v Bardejovských Kúpeľoch v dňoch 1. - 22. júla 1895. Spomienková slávnosť začne o 15.00 hod. v parku pred hotelom Alžbeta, pri pamätníku cisárovnej. Slávnosť sa bude konať vonku bez akýchkoľvek obmedzení.

 

,,Vstup je voľný. Na tejto mimoriadne obľúbenej akcii sú vítaní dospelí, aj deti, ktorí dostanú možnosť pozdraviť cisársky pár. Vychutnajte si aj vy atmosféru a noblesu rakúsko-uhorskej monarchie a odfotografujte sa s jej obľúbenými predstaviteľmi. Pamätný deň na počesť návštevy cisárovnej Alžbety, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila tri týždne, organizujeme  každoročne v druhej polovici augusta. Naši klienti majú túto akciu v mimoriadnej obľube. V súčasnosti je o pobyty v Bardejovských Kúpeľoch veľký záujem, sú takmer vypredané, podobne ako po iné roky v lete, čo nás veľmi teší,“ uzatvára T.Šatanková.

www.kupele-bj.sk

Meno organizátora: Bardejovské kúpele
Fotografie
Podobné podujatia