Andrea Manzoni Trio Jazz (Taliansko)

Podujatie Bratislava

Koncert jazzového tria v zložení Andrea Manzoni (klavír), Viden Spassov (kontrabas) a Andrea Beccaro (perkusie)


Vstup voľný až do vyčerpania kapacity sály.

Miesto môžete rezervovať na stránke Talianskeho kult. inštitútu.

 

ANDREA MANZONI, rodák z Milána, je klavirista, skladateľ a producent, predstaviteľ novej hudobnej generácie, ktorý sa štýlovo pohybuje na pomedzí jazzu, elektroniky, rocku a filmovej hudby. Manzoniho tvorba, ktorú so svojim triom prezentuje, odkazuje na formácie ako The Bad Plus, Esbjörn Svensson Trio a Tingvall Trio, od ktorých sa však odlišuje vďaka svojmu charakteristickému prejavu.
Počas svojej kariéry vystúpil na renomovaných pódiách na celom svete, ako napríklad v Carnegie Hall v New Yorku, Saint Martin in the Fields v Londýne, v rímskom Auditorium Parco della Musica, v Arts Center v Hongkongu, v Acropolium v Kartágu Cartagine, tuniskom Theatre Municipal di Tunisi, milánskom Blue Note a na mnohých festivaloch, ako hongkonský ISEA2016, Luminate Festival v Cambridge či Heineken Jamminʼ Festival (najvýznamnejší hudobný open air festival v Taliansku), pričom nahrával aj pre televízie a rádiá ako RSI Swiss Radio TV, France 2, France Inter, Europe 1. Andrea Manzoni je víťazom početných hudobných súťaží ako napr. Yamaha Music Competition Italia.

Manzoni si zahral s hudobníkmi ako Aldo Romano, Jan Bang, Lawrence D. Butch Morris, Irene Grandi a s mnohým inými. Študoval klasickú hudbu pod vedením umelcov ako Nazzareno Carusi, Tiziano Poli, Antonio Ballista, ako aj jazz s učiteľmi ako Franco D‘Andrea a Stefano Battaglia. Spolupracoval s producentom Peterom Walshom (Stevie Wonder, Peter Gabriel, Simple Minds atď.)

 

VIDEN SPASSOV sa narodil v Sofii. Tento kontrabasista a polištrumentalista študoval klasickú hudbu na konzervatóriu v Aoste, džez na Cemm v Miláne a ako zvukový technik a aranžér na Scuola di Alto Perfezionamento Musicale v meste Saluzzo. Spolupracoval so Sai Symphony Orchestra a PianoLink Philharmonic Orchestra v Miláne. Počas kariéry vystupoval v rôznych džezových i rockových zoskupeniach a spolupracoval s umelcami ako Dave Sixx, Jacopo Massa, Illacrimo a inými osobnosťami talianskeho underground.

 

ANDREA BECCARO sa narodil v Bielle, pôsobí ako skladateľ a aranžér, ktorý používa bicie nástroje ako svoj hlavný vyjadrovací prostriedok.

Študoval hru na klasické perkusie s Francom Campionim a na bicie s Francom Rossim a Alfredom Golinom. Je absolventom Musicians Institute v Los Angeles, kde študoval s hudobníkmi a pedagógmi ako Joe Porcaro, Steve Houghton, Gary Hess, Ralph Humphrey, Casey Scheuerell.

Jeho hudobná činnosť zahŕňa komponovanie pre video, film a dokumenty, ako aj nahrávanie s hudobníkmi ako Andrea Manzoni, Natalia Skvortsova a Popa Chubby.

 

Andrea Manzoni Trio zavíta v rámci svojho európskeho turné prvýkrát aj na Slovensko.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AxpEX2IR9pM&t=921s

 

Dátum: štvrtok 27.9.2018

Čas: Od 19:00 do 20:10

Miesto: Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna, Bratislava

 

Event na Facebook:

https://www.facebook.com/events/180604946138291/

 



Meno organizátora: Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave
Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
PETER NAGY 105
Overené podujatiePETER NAGY 105
STARS auditorium, Bratislava
Tekutá história Bratislavy
Overené podujatieTekutá história Bratislavy
Bratislava-Staré mesto, Bratislava
SPOMIENKOVÝ KONCERT NA PIESNE KARLA GOTTA
Overené podujatieSPOMIENKOVÝ KONCERT NA PIESNE KARLA GOTTA
Dom kultúry Dúbravka, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava