ANGRA

Podujatie Košice

ANGRA + OPERATION:mindcrime

Angra
Z domorodého (v Brazílii) - ANGRA – bohyňa.
V celosvetovom meradle jedna z najúspešnejších brazílskych skupín, vydáva čoskoro ich deviaty album OMNI. Kapela sľubuje najlepší počin svojej histórie, čo však bude veľmi ťažké dokázať. Pretože všetky predošlé nahrávky kapely držia mimoriadne vysoký štandard a Angra sa v podstate hudobne neobmedzuje... Ich hudba sa najlepšie vystihuje priamo slovo HUDBA. Ak by sme chceli škatuľkovať, ide v jadre o metal, ktorý je správne miešaný etno vplyvmi z domácej Brazílie, symfonickými partmi, precítenými spevmi a zbormi, ale aj ráznymi, niekedy až speed-thrashovými nárezmi a veľkolepými hudobnými výkonmi. Bombastický a aj progresívny metal si po svete získal státisíce priaznivcov, čo skupine umožnilo vystupovanie na najväčších festivaloch totho žánru po celom svete.
Nový album vychádza koncom roka 2017 a svetové turné Omni World Tour nadviaže na jeho vydanie – v roku 2018.
Skupina vznikla v roku 1991 po tom, ako Andre Matos opustil domovský VIPER BRAZIL a na svojich hudobných štúdiách založil novú kapelu. Ich debut Angels Cry dosiahol len v Japonsku predaj cez 100 000 albumov a zlaté ocenenie, kariéra kapely neskôr aj napriek personálnym zmenám a interným problémom gradovala a dosahovala aj úspechy v podobe vysokých predajov albumov. Aktuálnym spevákom ANGRA je taliansky slávik FABIO LIONE a v skupine pôsobí aj pôvodný člen RICARDO CONFESSORI (gitara). Druhý, mimoriadne známy gitarista KIKO LOUREIRO opustil Angru prednedávnom kvôli plnému vyťaženiu v multiplatinových MEGADETH.
Na Slovensku sa ANGRA prekvapivo predstaví poprvýkrát a to v oboch metropolách – Bratislave aj Košiciach, 7. a 8. apríla budúceho roku. Koncert bude prierezom doterajšej tvorby, najobľúbenejšie skladby vystrieda aj niekoľko noviniek.

OPERATION: mindcrime
Geoff Tate, hlas ktorý je neodmysliteľne spätý s kapelou QUEENSRYCHE. Skupina, ktorá definoval tvár progresívneho metalu v 80. a 90. rokoch a ich opus magnum, album: Operation: Mindcrime už navždy ostane zlatými písmenami zapísaný v dejinách rockovej hudby. Práve tento album poslúžil po odchode z materskej kapely pre Geoffa ako nový názov a štart budúcej kariéry.
Jeho charizmatický a uhrančivý vokál zaznie v Bratislave, kde sa predstavia spolu s brazílskymi kráľmi melodického metalu, superskupinou ANGRA
Avšak, k 30-temu výročiu albumu Operation : Mindcrime, aj Geoff prináša spomenkový koncert na najsilnejšiu éru jeho bývalej kapely QUEENSRYCHE.

Vstupenky su zakúpite v sieti Ticketportal a v miestach konania.

Miesto konania podujatia: Collosseum Club Košice, Dominikánske námestie 35, Košice
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/ANGRA
Dátum začiatku podujatia: 8. Apríla 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Apríla 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7203N 21.2535E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia ANGRA + OPERATION:mindcrime

Meno organizátora: EPG
Fotografie
Podobné podujatia