Autumnist / Stroon: False Beacon Tour 2018

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Zábava, párty
Web organizátora:
klubluc.sk/
Ďalšie podujatia v meste Trenčín

Autumnist / Stroon: False Beacon Tour (release party)

Pravidelný štvorročný interval medzi albumami Autumnist sa narušil až pri celkovo štvrtom štúdiovom albume. Nový album Vlada Ďurajku a spol. pod názvom False Beacon vychádza v marci 2018, takmer päť rokov od predchádzajúceho opusu Sound Of Unrest a objaví sa na ňom viacero známych hudobných hostí – Pjoni (SK), Bulp (SK), Gabriel Kain (UK) a pod.

V rámci False Beacon Tour ho kapela predstaví naživo vo viacerých kluboch, v Trenčíne svoj nový album oficiálne uvedie do života. Špeciálnym hosťom bude Stroon so svojím novým albumom Vice Labratory, ktorý vychádza len pár dní pred koncertom na domácej značke Deadred/Starcastic.

AUTUMNIST
Hypnotická zmes najsúčasnejšej elektroniky s nadžánrovými presahmi ako manifestom. V širokospektrálnom mixe kombinuje AUTUMNIST ambient s hip-hopom či breakbeatom, hi-tech postupy s lo-fi popom či bizarnú filmovú atmosféru s mimozemským folklórom. AUTUMNIST naživo je pôsobivá päťčlenná kapela, elektroniku dopĺňa živá rytmická sekcia s basou a bicími, gitarista a alternujúci saxofón s klarinetom spolu s podporou synchronizovanej videoprojekcie. AUTUMNIST je projekt Vlada Ďurajku a pôvodne pod názvom ABUSE vydal niekoľko EPs ako Silt, 4th Floor Sinking (2001) či Sleepfields (2002). Kritikou i poslucháčmi výborne prijatý debutový album The Great Outdoors (2005) bol nasledovaný množstvom koncertov. Eponymný album The Autumnist (2009) bol ocenený ako Album roka 2009 podľa kritikov v rámci Radio_Head Awards. Na Sound Of Unrest (2013) je badať trend mierneho vzďaľovania sa od elektroniky v ústrety organickejšiemu zvuku. Kapela sa objavila na viacerých zahraničných festivaloch a kluboch a predskakovala naživo známe projekty ako Recoil, Laika, Cinematic Orchestra či Mouse on Mars.

http://autumnist.com/

STROON
Stroon je pulzujúcim elementom na slovenskej hudobnej scéne. Nielen vďaka vibrafónu, ktorý je jeho hlavným nástrojom, ale aj vďaka škále projektov a spoluprác, v ktorých necháva svoj rukopis. Zasnenosť, kontemplácia, snaha o beztiažovosť, konceptualita, to všetko vo vnútri. Modalita, rytmické štruktúry, minimalizmus, skreslenie, synthové plochy a proto-melodika navonok. Svoje živé hrania sa snaží vždy prispôsobiť miestu, času a divákom. Preto v jeho setoch môže zaznieť skorá elektronika, akustické kompozície, dystopické improvizácie, solárne prelúdia, ale aj jeho najnovšia tvorba. Tá je vonku od 10. apríla ako vinyl nazvaný Vice Laboratory vo vydavateľstve Deadred/Starcastic. Stroon na seba upozornil v roku 2010 debutom Ruine Noire, ktoré si vyslúžilo veľmi pozitívne ohlasy. Odvtedy takmer každý rok prináša správu jeho momentálneho hudobného smerovania. Smithereens, Triple Farewell a Impermanence znamenali pre neho objavovanie vlastného “elektronického” jazyka, ku ktorému postupne pripájal vibrafón. Toto snaženie vyvrcholilo singlom Astatine, ktorý sa stal hneď po vydaní jedným z najhranejších v rotácii Rádia_FM. Kratké EP Chosen Months z roku 2015 znamenalo prudký návrat k jeho metalovým koreňom. Solar Preludes z roku 2016 spojili protikladné svety skreslenej gitary a vibrafónu do elektronickej formy. Album si vyslúžil dve nominácie v rámci Radio_Head Awards. V rámci festivalu k RHA sa Stroon predstavil aj s kompozíciou Songs of Concealed Amplitude pre ansámbl, elektroniku a soprán. Ostatný release, tentokrát už aj ako vinyl, Vice Laboratory, viac rozvíja autorov extrovertnejší prístup, jeho lásku pre “klubovosť”, no stále si ponecháva jeho príznačný rukopis.

http://www.stroonmusic.net/

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Vstupenky: http://klubluc.sk/klub/1820/13_4_2018/autumnist-stroon-release-party-albumu-false-beacon.html
Dátum začiatku podujatia: 13. Apríla 2018 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 14. Apríla 2018 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Autumnist / Stroon: False Beacon Tour (release party)

Meno organizátora: Klub Lúč
Fotografie
Podobné podujatia
ŠLÁGER PARÁDA
Overené podujatieŠLÁGER PARÁDA
Kultúrny dom Opatová nad Váhom, Trenčín
PREVAŽNE NEVÁŽNE V TRENČÍNE
Overené podujatiePREVAŽNE NEVÁŽNE V TRENČÍNE
Posádkový klub - ODA, Trenčín
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Posádkový klub - ODA, Trenčín
Berlin Manson + hostia
Overené podujatieBerlin Manson + hostia
KKC Hviezda, Trenčín