Ázijská Vegánska nedeľa

Podujatie Žilina

Ázijská Vegánska nedeľa / Stanica

Čína, Japonsko, Indonézia, Malajzia, Kórea. Východná časť nášho sveta je jednou z najbohatších studníc kulinárskych zážitkov s dlhoročnu tradíciou. Medzi ázijskými špecialitami nájdeme tiež nespočetné množstvo vegánskych receptov. Z týchto končín pochádzajú aj pre západný svet čoraz známejšie výrobky zo sóje, ako tofu alebo tempeh a základné ochucovadlo pri príprave takmer každého ázijského jedla - kvalitná sójová omáčka. Bohaté zastúpenie má taktiež čerstvá zelenina a najmä ryža. Pozývame vás na cestu výraznými a tradičnými chuťami Ázie. Inšpirujme sa spoločne a spojme naše výtvory na stoloch marcovej vegánskej nedele.

Našu pozvánku prijali aj zástupcovia rozbiehajúceho sa projektu Kompostuj.me, ktorí nám priblížia svoje ambície a možno vás nakopnú vo vlastnom kompostovaní u seba doma alebo v paneláku.

Zároveň vás chceme poprosiť, aby ste svoje recepty zapísali a doniesli na vegánsku nedeľu, prípadne pridali priamo sem do „eventu“. Taktiež sme na FB vytvorili skupinu ​ Vegánske recepty zo Stanice Žilina - Záriečie, kde môžeme medzi sebou recepty zdieľať.

A ešte jedna prosba - doneste si vlastné potravinové plastové misky a pomôžte tak odbremeniť organizátorov od umývania veľkého množstva riadu po skončení večere. Ďakujeme.

Ako fungujú vegánske neďele a ako sa do nich môžete zapojiť:

Vegánske nedele sa na Stanici konajú raz mesačne a každá nedeľa má svoj prívlastok (strukovinová, indická, tradičná, vianočná), ktorý Vám napovie, na aké jedlo sa môžete tešiť a v akom duchu môžete aj Vy jedlo na spoločný stôl navariť.

Vstup na večeru je zadarmo, avšak na stoloch sa vždy nachádzajú kasičky na dobrovoľný príspevok z ktorých hradíme náklady na suroviny organizačnému tímu, ktorý dbá na to, aby na stole bolo vždy aspoň niečo. Všetky zvyšné peniaze vždy na konci roku spočítame a venujeme organizáciám, ktoré sa venujú opusteným zvieratám. Nikto z nás sa na akcii osobne neobohacuje a je len na Vašom vedomí, svedomí a pochutení, koľko sa rozhodnete prispieť.

Ešte väčším ocenením našej práce je však Vaše aktívne zapojenie sa do vegánskych nediel. Našou ambíciou je, aby sa z vegánskych nediel stala komunitná akcia v tom správnom zmysle a do varenia sa ste sa zapojili aj Vy, naši hodujúci. Nemusíte variť ako pre armádu, stačí, že Vaše jedlo bude vegánske a varené s radosťou.

Konzumné dobrovoľné.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 12. Marca 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Marca 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Ázijská Vegánska nedeľa / Stanica

Fotografie
Podobné podujatia
MÁJOVÁ BRYNDZOVAČKA
Overené podujatieMÁJOVÁ BRYNDZOVAČKA
Salaš Oravská Lesná, Oravská Lesná
Street Food Festival
Overené podujatieStreet Food Festival
Hlavná ulica, Prešov