Balady tour / Robert Pospiš a Martin Sillay

Podujatie Prešov

Balady tour / Robert Pospiš a Martin Sillay

Hudobná dvojica Robert Pospiš a Martin Sillay prichádza s novým koncertným projektom Balady. Rovnomenná nahrávka, ktorá vyšla koncom minulého roka je originálnou poctou tradičným ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska.

„Už roky to bola naša vysnívaná nahrávka. Slovenské balady v novom zvuku. Vyberali sme z obrovského množstva piesní. Najdôležitejšia pre nás bola hodnota príbehu a zvuková atmosféra. Album sme nahrávali naživo s výbornými hudobníkmi.Violončelistom Romanom Harvanom a bubeníkom Juraj Šušaníkom. Žiadne špekulácie, zaujímala nás podstata skladieb. Rozhodli sme sa prerozprávať ich našim rukopisom. Nechceli sme nahrať album s vyhladenou produkciou. Väčšina albumu pochádza zo živej session. Tento prístup podľa nás splýval s našim pôvodným úmyslom. Nahrať slovenské balady inak. Aj preto sme skladby prearanžovali tak, aby korešpondovali s našim hudobným cítením. Zmenami prešli aj texty. Cítil som, že im musím dodať osobnejší rozmer. Vznikli tak naše slovenské balady,“ dodáva Robert Pospiš.

Súčasťou nového koncertného projektu budú aj skladby zo starších albumov Roberta Pospiša & Martina Sillaya. Tie odznejú v nových aranžmánoch pre originálne zloženú kapelu.

vstupné - 5 euro / predpredaj 4 euro

Miesto konania podujatia: christiania prešov, Hlavná 105, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 23. Septembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 24. Septembra 2016 00:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9992N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Balady tour / Robert Pospiš a Martin Sillay

Fotografie
Podobné podujatia