Balkan Beats

Podujatie Bratislava

Balkan Beats @KC Dunaj~

Temperamentná párty v šialenom tempe, ktorá vám dá vydýchnuť až pri rannom odchode domov. Balkánsky folklór prifarbený prvkami latina, reggae a ska rozdúcha medzinárodná kapela Mr. Loco. Večer nebudú zaostávať ani DJi Matthew a Julah, ktorí nás vytancujú zmesou chytľavých melódii od balkanu až po klezmer.

Mr. Loco (CZ)
je medzinárodná kapela, ktorej korene siahajú do temperamentných krajín. Skupina originálnym spôsobom okorenila balkánsky folkór prvkami latina, reggae či ska. Dychovú sekciu reprezentuje peruánsky multiinštrumenatlista Vlado Ulrich, na basu a kontrabas hrá mexický harcovník Luis Franco. Rytmickú sekciu dopĺňa skusený mexický bubeník Omar Rojas a na perkusiách Carlo Zegarra. Muzikantov dopĺňa frontman Filip Flusser, ktorý má predkov na Balkáne. Táto horkokrvná skupina nabije každého pozitívnou energiou s prirodzenou ľahkosťou.

Matthew
sa od organizovania free parties a hrávania elektronickej hudby dostal k etno tanečným setom dávnejšie. Najradšej hrá chytľavé a rýchle tracky so silnou, veselou energiou, ale často a rád si uletí na cimbalových, folklórnych a cigánskych skladbách. A keďže v začiatkoch DJskej kariéry mixoval house, psychill, psytrance či goa, stopy týchto žánrov nájdete v jeho worldbeat setoch aj dnes. Matthew najradšej hrá live s kapelou La3no Cubano, ale obľubuje aj Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra a Sendreiovcov. A čo hovorí o koncepte bujarých žúrov Balkan Beats? “Je to ideálne miesto na zábavu s rôznorodou muzikou pre rôznorodých ľudí. Každá párty je divoká.”

DJ Julah
je perkusionista ethno bandy Capre, DJ a občasný producent. K balkánskym žúrkam ho nakopla ešte v 90-tych rokoch hudba v Kusturicovom filme Underground. Ako DJ má najradšej južanskú "všehochuť", ktorej základom je balkan beat, gypsy sound, španielska a juhoamerická muzika. Julah má za sebou hrania nielen doma, ale aj v Poľsku, Maďarsku a Česku, na jednom pódiu spolu s hudobníkmi ako Boban Markovic Orkestar (SRB), Los Chilakillerz (MEX) či Sena Dagadu (GHA). “Párty sú fajn, hrajú sa rôzne žánre z rôznych kútov sveta, ľudia sú milí a temperamentní. Jednoducho kozmopolitná Bratislava,” opisuje s úsmevom atmosféru Balkan Beats.

8. 10. (sobota)
Štart: 21:00 hod.
Vstup: 5€

Partneri: Radio_FM, Doba Magazín, CITYLIFE.SK, kamdomesta, Interez, Príjmi #cveng, Music-zone.eu, Bombing, MUSIC4U.SK, Dobré noviny, in.ba, Kultúra v Bratislave

Miesto konania podujatia: KC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 8. Októbra 2016 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Októbra 2016 04:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1452N 17.1102E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Balkan Beats @KC Dunaj~

Fotografie
Podobné podujatia
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
IBIZA PARTY 2024 OPEN AIR
Overené podujatieIBIZA PARTY 2024 OPEN AIR
Zlaté Piesky, Bratislava