Bán vs. Hanus o kauze Cervanová

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.tyzden.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Bán vs. Hanus o kauze Cervanová

Kto v skutočnosti zabil Ľudmilu Cervanovú? Táto otázka rezonuje v slovenskej verejnosti už dlhých štyridsať rokov. Verdikty na konci dvoch súdnych procesov boli jednoznačné a siedmym mužom z Nitry vymerali tvrdé tresty. Naopak, po roku 1989 niektorí rešpektovaní novinári spochybňovali silu dôkazov, o ktoré sa sudcovia opierali. A vo svojich článkoch odsúdených považovali skôr za nevinné obete nemorálneho justičného systému. K novinárom, ktorí sa prikláňali k teórii o nevine Nitranov patril aj Martin Hanus, bývalý redaktor .týždňa. Už ako zástupca šéfredaktora konzervatívneho denníka Postoj najprv uverejnil rozhovor so sudcom Najvyššieho súdu Jurajom Klimentom, ktorý je podpísaný pod odsudzujúcim rozsudkom z roku 2006. K rozhovoru pridal pred tromi mesiacmi rozsiahly text, v ktorom hovorí: mýlil som sa, vraždili Nitrania, súdy rozhodli správne. Kauza, ktorá už pred rokmi prestala médiá zaujímať, znovu ožila. Ožili aj redaktori .týždňa, ktorí stále pochybujú o vine Nitranov. Medzi nich patrí aj Andrej Bán, ktorý sa k téme vrátil nemenej rozsiahlym článkom a podľa ktorého je celý prípad zmanipulovaný od začiatku do konca.
Obidvaja menovaní novinári súhlasili zúčastniť sa diskusie na neutrálnej pôde. V nej spolu s moderátormi Zuzanou Petkovou (Trend) a Pavlom Sibylom (Nadácia Zastavme korupciu) preveria limity novinárskej profesie, spravidlivosti súdov a hľadania pravdy o páchateľoch vraždy Ľ. Cervanovej.

Diskusia, na ktorej budú klásť otázky len moderátori. Ak viete o otázkach, ktoré A. Bán alebo M. Hanus vo svojich článkoch nezodpovedali a mali by zaznieť, pošlite ich na adresu sibyla.palo@gmail.com.

Registrácia na podujatie bude spustená 21.8.2017 o 12.00 hod. Počet miest je z kapacitných dôvodov priestoru obmedzený na 80 miest.

Miesto konania podujatia: Binarium, Staré grunty 18, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 12. Septembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Septembra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1559N 17.0724E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bán vs. Hanus o kauze Cervanová

Meno organizátora: .týždeň
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava