Banff festival horských filmov 2019

Podujatie Vysoké Tatry

Banff festival horských filmov 2019

Svetové turné medzinárodného festivalu horských filmov BANFF aj na Slovensku vo Vysokých Tatrách.
Vždy skvelé filmy, zaujímavý hosť a stretnutia s priateľmi.
Sledujte nás a príďte medzi sviatkami do Tatier!

1.blok
Far Out – Kai Jones
Kai Jones je 11-ročný lyžiarsky zázrak, ktorý riadne rozvíril svet extrémneho lyžovania. Lyžuje extrémne línie v neslávne známom horskom stredisku Jackson Hole, o ktorých väčšina dospelých ani neuvažuje...
.
Craig´s reaction
Od pádu z výšky 30m v roku 2002, ktorý mu vzal pravú nohu a zanechal trvalé zranenia chrbtice, viedol horolezec Craig DeMartino neuveriteľný život, vrátane prvého výstupu na El Capitan za 1 deň hendikepovaným lezcom. Ale jeho každodenný životný príbeh je ten, ktorý by mal skutočne tvoriť titulky.
.
The Moment
V lesoch Britskej Kolumbie v Kanade tri malé, ale nadšené partie hľadajúce dobrodružstvo nenápadne menili svet bike športu a zapísali svoje stopy v jeho histórii. A to všetko sa dialo nevedomky voči cyklistickému svetu a nakoniec aj k sebe samým.
Tento film je príbehom malého pohybu horských cyklistov a filmárov, ktorí sa zdvihli, postavili sa proti súčasnému stavu a obrátili hore nohami svet cyklistiky.
.
Notes from the Wall
19 dní v stene s výškou 1200 metrov - toľko trvalo triu belgických horolezcov (Sean Villanueva O'Driscoll, Nicolas Favresse a Siebe Vanhee), aby dokončili prvý voľný výstup „El Regalo de Mwono“ na Torres del Paine v Patagónii, hoci plán bol maximálne 15 dní. Film má formu expedičného denníka, prostredníctvom ktorého sa mladý horolezec pýta na dôležitosť ega v tímovom výkone.

....zaujímavý hosť...

2. blok

Ice & Palms
Ice & Palms sleduje Jochena a Maxa na ambicióznom šesťtýždňovom cykloturistickom a lyžiarskom výlete cez Alpy, počnúc ich domom na juhu Nemecka až po Stredozemné more. Počas svojej 1 800 km jazdy lyžovali kultovými vrcholmi a šliapali po prázdnych cestách a cestou zachytávali neuveriteľné zábery.
.
The Frenchy
Jaques Houot, 82, možno práve našiel prameň mladosti. Francúzsky lyžiarsky závodník, downhillový horský biker, cestný cyklista a nenapraviteľné záletník je stelesnením radosti zo života. Houot prežil asi dve desiatky situácii kedy mu život visel na vlásku, vrátane lavín, rakoviny, dopravných nehôd, infarktu a dokonca pokusu o vraždu. Keďže prežil, snaží sa tešiť každý deň, ktorý má, behajúc po horách s jehomottom: „Žiadny problém!“ „Keď sa smeješ, pridáš si do života jednu hodinu navyše. Zomriem veľmi starý, pretože sa veľmi rada smejem, “hovorí.
.
Skier vs.Drone
Olympijský pretekár Victor Muffat-Jeandet, čelí dvojnásobnému majstrovi sveta v pretekaní s dronom Jordanovi Temkinovi, aby zistil, kto je najrýchlejší z kopca dole. Natáčané na Snowbird, Utah.
.
Break on Through – Reel Rock
Sledujte americkú lezkyňu Margo Hayesa na jej ceste prepísať históriu a stať sa prvou ženou, ktorá preliezla dva najuznávanejšie výstupy na svete - La Rambla v Španielsku a Biographie vo Francúzsku.
Fotografie
Podobné podujatia