Banícky jarmok Prievidza 2019

Podujatie Prievidza

Banícky jarmok Prievidza 2019

Mesto Prievidza v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom  v Prievidzi pripravilo aj tento rok tradičný Banícky jarmok, ktorý sa  uskutoční v dňoch  6. až 8. septembra 2019. Už 35. ročník obľúbeného podujatia sa bude konať na Námestí J. C. Hronského, na Ulici M. R. Štefánika a v Mestskom parku v Prievidzi.

Kultúrny program:

Tri dni zábavy, hudby, dobrého jedla a pitia odštartuje obľúbený  Banícky sprievod. Ten sa už stal tradíciou a istým oslavným otváracím  ceremoniálom, ktorý sa teší  obrovskej účasti. Rytmicky nás v ňom bude  sprevádzať Prievidzský dychový orchester a mažoretky Trend Prievidza z CVČ Prievidza. Stretnúť v ňom taktiež budete môcť členov baníckych  spolkov, športových, kultúrnych a záujmových klubov, denných centier,  žiakov prievidzských škôl…

Hlavný program na pódiu v piatok tento rok slávnostne otvorí Starohorský banícky spevokols program Banícke soaré. Nasledovať bude vystúpenie domácej Dychovej hudby Prievidžanka. Po nich sa predstaví hosťujúca kapela zo slovinského partnerského mesta Velenje – Rudarski Oktet. Po nich sa pódia zhostia muzikanti na slovo vzatí – Prievidžan dlhodobo žijúci v Las Vegas – Jozef Bobula spolu s Reném Lackom, Jozefom Engererom a Petrom Gorušom. Po nich nás zasiahne energická smršť, ktorá roztancuje celé námestie – Polemic. Bodku za prvým jarmočným dňom dá legendárny slovenský hudobník a skladateľ Vašo Patejdl so sprievodnou kapelou.

Prvé hodiny sobotňajšieho programu budú patriť tým najmenším. Program otvorí Divadlo zo šuflíka s rozprávkou Klauniáda. Na pódiu sa potom predstaví súčasne azda najväčšia detská hviezda – Miro Jaroš. Svoje umenie predvedú aj domáce súbory – SZUŠ XOANA s muzikálom Palculienka, Big Band zo ZUŠ Nováky a Victory zo ZUŠ Ladislava Stančeka v Prievidzi. Priestor dostanú aj alternatívnejšie hudobné žánre, ktoré zastúpia kapely ZVA 12-28 Band a The Peruns. Vedeli ste, že populárny herec Dano Heriban je aj skvelý muzikant a spevák? Presvedčí vás o tom spolu so svojou kapelou Dano Heriban Trio. O skvelú rockovú show sa postará Team Revival z Martina. Druhú jarmočnú noc uzavrie dvojhodinovou diskotékou obľúbený DJ EKG.

Pokračovať budeme opäť v nedeľu 8. septembra. Ako prvé sa nám predstaví hudobné zoskupenie Galaktic. Privítame aj domácich muzikantov zo skupiny Necpalanka. Nielen hudbou, ale aj vtipom nás zabaví humorista Štefan Hruštinec a bodku za celým jarmokom dá skupina Kortina.

Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom, kde  nájdete najrozmanitejší sortiment a atrakcie. Povolený je predaj  výrobkov a poskytovanie služieb spojených s príležitostnými trhmi.  Zábavné atrakcie budú umiestnené v Mestskom parku a na parkovisku pred  Zimným štadiónom v Prievidzi. Pri atrakciách sa povoľuje poskytovanie  služieb občerstvenia, s výnimkou predaja alkoholických nápojov a predaj  drobného spotrebného tovaru, napr.: ľudové výrobky, oblečenie,  bižutéria, hračky…

Prevádzkový čas jarmoku:

6. 9. 2019 ( piatok)          8.00 – 20.00 h

Občerstvenie                   8.00 – 02.00 h

7. 9. 2019 ( sobota)         8.00 – 20.00 h

Občerstvenie                   8.00 – 01.00 h

8. 9. 2019 ( piatok)          8.00 – 18.00 h

Občerstvenie                   8.00 – 18.00 h

Zábavné atrakcie v Mestskom parku a na parkovisku pred Zimným štadiónom v Prievidzi:

6. – 7. 9. 2019                  8.00 – 22.00 h

8. 9. 2019                         8.00 – 18.00 h

Banícka krčma – tradičná banícka gastronómia:

6. – 7. 9. 2019                   8.00 – 01.00 h

8. 9. 2019                          8.00 – 18.00 h

Fotografie
Podobné podujatia
Veľká noc ide…
Overené podujatieVeľká noc ide…
Javisko pred obchodným domom ABC, Dubnica nad Váhom
Žiadny obrázok
Overené podujatieVeľká noc na Gazdovstve Uhliská
Gazdovstvo Uhliská - Trenčianska Závada, Nemšová
JARmok NA Devíne
Overené podujatieJARmok NA Devíne
Bratislava - Devín, Bratislava
Veľkonočný jarmok 2024
Overené podujatieVeľkonočný jarmok 2024
pred Domom kultúry v Dúbravke, Bratislava