Barbakan festival 2017 vo Farhofe

Podujatie Banská Bystrica

Barbakan festival 2017 vo Farhofe

Jeden z najstarších multižánrových festivalov na Slovensku – banskobystrický Barbakan – ponúkne už tradične popri koncertoch aj rozmanitý nehudobný program.

Piatok 20. októbra sa Farhof stane dejiskom Noci najsilnejších hororových filmov. Postará sa oň skúsený filmoholik a šéfredaktor portálu Kinema.sk Peter Konečný.

O večernú zábavu sa postará DJ Popredny. Bol rezidentom bratislavského U-clubu, Spojky i SubClubu. Jeho klubové noci Hauz v U-clube sa veľkými písmenami zapísali do histórie bratislavského klubového života.

Vďaka osobitému prejavu a excelentnej technike mixu vystupoval na väčšiine domácich klubových či festivalových pódií. V oku 2003 zvolený ako house dj roku v ankete čitateľov servera Bajkonur.sk.

Vystúpil i v európskych kluboch The Platinum (Londýn - UK), Traffic (Dublin - Írsko), Les Viperes (Graz - Rakúsko), Teatro (Moskva) a ako jeden z mála djov z našich zemepisných šírok, tiež na house-stage legendárneho berlínskeho klubu Tresor.
Hrával tvrdší groovy house, s estetikou minimalu, dnes je viac posunutý do deep polôh house music a všetkých príbuzných štýlov.

https://www.mixcloud.com/djPoprednny/

https://soundcloud.com/poprednny/

Sobota 21. októbra bude patriť literatúre. Bude to literatúra iná, bude to Slam Poetry. Ak ste o tomto výraze doteraz nepočuli, vedzte, že ide o improvizovanú súťaž, kde sa bojuje slovami a kde víťazí slovný ekvilibrista, ktorý u divákov zaboduje tými najlepšími autorskými textami. Vzhľadom na to, že bratia Česi sú v slam poetry o čosi ďalej, budú hosťami tejto bystrickej edície vo Farhofe práve oni. Básnický freestyle v netradičnom prednese autorskej poézie s využitím prvkov divadla a performancie predvedú Elena Pecenová – poetka, maliarka a performerka s hlbokými rytmickými básňami, ktoré sú priesečníkom poézie a slamu – a Shylock – jeden z najmladších českých slamerov a básnik, ktorý sa do finále majstrovstiev 2016 dostal len niekoľko mesiacov po tom, čo začal slamovať.

Program festivalu Barbakan 2017 vo Farhof Art Clube:
20.10. o 22:30 – Noc najsilnejších hororových filmov P. Konečného + DJ POPREDNY
21.10. o 22:30 – Slam poetry + DJ GOYAA

Vstup 5 Eur. Pre držiteľov vstupeniek Barbakan fest 2017 je vstup voľný.

#barbakanfest #farhof #slampoetry #elenapecenova #shylock #djpopredny #nochororovychfilmov #peterkonecny #goyaa

Zdroj: barbakanfest.sk, dnes24.sk

Miesto konania podujatia: Farhof Art Club, Námestie Štefana Moyzesa 17/A, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 20. Októbra 2017 22:30
Dátum ukončenia podujatia: 22. Októbra 2017 05:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7376N 19.145E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Barbakan festival 2017 vo Farhofe

Meno organizátora: Farhof Art Club
Fotografie
Podobné podujatia