Barbora Bloom & Martina Javor

Podujatie Košice

Barbora Bloom & Martina Javor

Dva koncerty v jeden večer si budú môcť návštevníci Kasární/Kulturparku užiť 7. apríla o 19:30 hod. Na pódiu vystúpia skladateľka a speváčka so zastretým altom Barbora Bloom a slovenská pesničkárka Martina Javor, ktorá mieša zvuk gitary s popom, punkom a folkom.

Barbora doposiaľ spievala po anglicky v kapele Bloom. V októbri minulého roka však vydala svoju sólo prvotinu 15/7 pod menom Barbora Bloom s tvorbou v domácej reči. Na koncerte odznejú skladby z albumu, ktorý je plný melancholickej elektroniky v kombinácii s pestrou zmesou nástrojov a silnou atmosférou. V Kulturparku sa predstaví so svojou novou kapelou, kde nebude chýbať ani jej dlhoročný spoluhráč Lukáš Kyška na akustickú a elektrickú gitaru. Na basgitaru bude Barboru sprevádzať Michal Šelep (Zuzana Mikulcová, Andrej Šeban), Michal Bartánus na bicie nástroje a "Džana Fujaková" na klávesy.
„Podľa mňa sú to ľahko počúvateľné pesničky, hrajúce jemnou elektronikou. Veľa v nich z textového hľadiska riešim svoje detstvo a lovím spomienky. Beriem to tak, že uzatváram jednu kapitolu svojho života a vyčistím si cestu na tú ďalšiu. Pesničky sú mojou osobnou výpoveďou, akousi psychologickou očistou, tak ako piesne skoro každého človeka, ktorý robí hudbu. V podstate ničím až tak výnimočné, ale predsa jedinečné. Album 15/7 (Barborin dátum narodenia) symbolizuje nové začiatky, je napísaný a nahratý zo srdca. Tak ako som to v tejto chvíli cítila," uzatvára Barbora.


Martina Javor funguje s kapelou od roku 2008. V apríli 2015 vydala svoj sólový debutový album White Lies Covered Eyes v spolupráci s vydavateľstvom Go2Stage, ktorý obsahuje 13 skladieb, v ktorých výnimočne zafarbený hlas skvelo dopĺňajú úprimné texty. Jej tvorba je zhomtnením osobných výpovedí, ktoré na jednej strane odhaľujú speváčkinu krehkosť, ale zároveň bez pátosu a s dávkou úprimnosti popisujú jej každodenné skúsenosti. Martina zahrá koncert spolu so svojím šikovným gitaristom Petrom Bulíkom.
Martinu Javor ste mali možnosť počuť na festivale Grape, Pohoda, Waves, Radio_Head Awards festivale a mnohých iných akciách.



Vstupné: 5 eur v predpredaji / 7 eur v deň konania koncertu

Miesto konania podujatia: K13 - Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2, Košice
Vstupenky: http://ticketware.eu/p/4zWQ
Dátum začiatku podujatia: 7. Apríla 2017 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 7. Apríla 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7195N 21.2541E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Barbora Bloom & Martina Javor

Fotografie
Podobné podujatia