Bažant kinematograf

Podujatie Prievidza

Bažant kinematograf

Pojazdné letné kino Bažant Kinematograf navštívi aj tento rok naše mesto a to v dňoch 6. - 10. júla 2017. Filmové autobusy Bažant Kinematograf sa vydajú na svoju pätnástu cestu po Slovensku.

Počas celého leta budú dva autobusy prechádzať naprieč republikou, pričom navštívia viac ako 30 slovenských miest a divákom opäť privezú kolekciu celovečerných filmov.

Program Bažant Kinematografu aj tento rok prináša príjemnú zmes veselších i vážnych tém a tradične je vystavaný z filmových diel, pod ktoré sa podpísali českí a slovenskí filmoví tvorcovia.

Vo štvrtok sa diváci môžu tešiť na snímku Bohdana Slámu – Baba z ľadu, s vynikajúcou Zuzanou Kronerovou. Film otváral tohtoročný 24. MFFK Febiofest v Bratislave a v apríli získal cenu za najlepší scenár v kategórii zahraničných filmov na MFF Tribeca.

Piatkový večer sa bude niesť v znamení komédie – Teória tigra, ktorá sa vlani stala tretím najnavštevovanejším premiérovým filmom v Českej republike. Vyniká v ňom vynikajúce herecké duo Eliška Balzerová a Jiří Bartoška.

Sobotná rozprávka na motívy Pavla Dobšinského – Sedem zhavranelých bratov - má na konte tri České levy, dve Slnká v sieti a viacero ocenení z medzinárodných festivalov.

Učiteľka, na akú sa nezabúda, v podaní excelentnej Zuzany Mauréry nás čaká v nedeľu. Film Jana Hřebejka získal významné ocenenia aj na medzinárodných filmových festivaloch a s úspechom sa premieta v kinách po celom svete.

V 15. ročníku sa vďaka retrokampani generálneho partnera Zlatý bažant vraciame ku kultovému filmu Obecná škola z roku 1991. Špeciálne miesto v programe patrí českému režisérovi Janovi Svěrákovi.

Premietania začínajú vždy o 21.30 h. Premieta sa iba za priaznivého počasia. K dispozícii je aj občerstvenie. Vstup voľný!

Miesto konania podujatia: Kultúrne a spoločenské stredisko Prievidza, Fraňa Madvu 11, Prievidza
Dátum začiatku podujatia: 6. Júla 2017 21:30
Dátum ukončenia podujatia: 10. Júla 2017 00:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7732N 18.6071E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bažant kinematograf

Meno organizátora: Kultúrne a spoločenské stredisko Prievidza
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.