Bizet/Ščedrin: Carmen

Podujatie Bratislava

Slovenské divadlo tanca a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pripravili pre mimoriadny záujem divákov reprízu predstavenia Carmen. Jedinečné spojenie tanca a orchestra priamo na pódiu budú predpokladom nezabudniteľného zvukovo-vizuálneho zážitku. Predstavenie sa uskutoční 30. mája 2019 o 19.00 hod v obrátenej pyramíde v Bratislave. Legendárny ľúbostný príbeh do tanečnej podoby spracoval Ján Ďurovčík a diváci si ho budú môcť pozrieť poslednýkrát na Slovensku v hudobnej realizácii s rozhlasovými symfonikmi.

Orchestrálnu suitu Carmen napísal Rodion Sčedrin pre sláčikový orchester a pomerne veľký aparát bicích nástrojov na tému slávnej rovnomennej opery Georgesa Bizeta, považovanej za najslávnejšiu a najpopulárnejšiu operu všetkých čias. Spolu s Čajkovského baletmi Labutie jazero a Luskáčik patrí k najhranejším dielam mnohých baletných súborov. Moderne spracované slávne melódie v tomto predstavení dopĺňa skvelá choreografia. Ján Ďurovčík v príbehu zachováva základnú dejovú líniu, konanie postáv však bohato parafrázuje a používa pritom prvky zo slovenského folklóru.

Slovenské divadlo tanca s predstavením absolvovalo úspešné svetové turné na piatich kontinentoch od Ameriky až po ďalekú Čínu, kde ho s veľkým ohlasom videlo viac ako 50.000 divákov.

Vstupenky na koncert si môžete zakúpiť online a na predajných miestach siete Ticketportal. Predpredaj: 29 EUR, zľavnené 19 EUR. Predaj 1 h pred koncertom: 34 EUR, zľavnené 24 EUR. Nárok na zľavu majú študenti (ISIC), učitelia (ITIC), dôchodcovia a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S.
Meno organizátora: Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
Fotografie
Podobné podujatia