Bojnický festival poctivých vín 2021

Podujatie Bojnice

Bojnický festival poctivých vín 2021
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Jarmoky a trhy, Varenie, Gastronómia
Web podujatia:
bojnicevino.sk/
Web organizátora:
bojnicevino.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bojnice
Podrobnejšie informácie: ingomaniak@gmail.com

V Bojniciach sa v sobotu 11.9.2021 uskutoční druhý ročník festivalu poctivých vín www.bojnicevino.sk. Historické pramene uvádzajú, že na území Bojníc sa dorábalo víno už v 15. storočí. A legenda dodáva, že bolo také kyslé, že by ho nepili ani kočiši grófa Pállfyho na Bojnickom zámku... Nuž čo je pravdy na tomto tvrdení, dnes už ťažko zistíme, keďže vinice tu zanikli v priebehu 18. storočia najmä plienením vojsk za protihabsburských povstaní. Samozrejme, víno sa pilo naďalej, len sa dovážalo z iných oblastí. Bojnický festival poctivých vín chce nadviazať na historické súvislosti vínnej kultúry v regióne Hornej Nitry a predstaviť milovníkom tohto lahodného moku originálne vína zo Slovenska i sveta. Festival spája zážitok degustácie poctivých vín s konkrétnym príbehom ľudí, ktorí tieto vína svojím umom a rukami tvoria, spolu s jedinečnou atmosférou mestečka s najromantickejším zámkom na Slovensku, vďaka čomu Bojnice nazývajú Avignon strednej Európy. Zároveň má snahu predstaviť najlepšie reštaurácie a vinotéky, ktoré tu dnes na gastro scéne pôsobia (sú partnermi podujatia). Jedenásť skvelých vinárstiev ponúkne na degustáciu svoje poctivé vína. 

Bojnický festival poctivých vín 2. ročník

7 vínnych zastávok = 11 originálnych vinárstiev = mnoho poctivého vína

1/  Bencovje grunt – Múzeum remesiel / Panonia Winery – Golguz – na tomto  mieste (Hviezdoslavova ulica č. 34) si môžete v deň konania podujatia  sobota 11. 9. 2021 kúpiť degustačný pas na festival (v čase 10.00 –  16.00 h) + počas podujatia dokúpiť ďalšie degustačné kupóny

2/ Muzika restaurant / Pivnica Radošina

3/ Vinotéka Sun Wines bar / Santa Ema (Chile) / Vinárstvo Krist (Česká republika) / Vinárstvo Bartal (Slovensko)

4/ Biograf restaurant / Víno – Masaryk5/ Vinotéka pod Zámkom / Vína Piemontu, Veneta a Alto Adige (Taliansko)

6/ Alej restaurant / Vinárstvo Tajna7/  Starý dom restaurant / Pavelka a syn

Cena degustačného pasu na festival je 20,- €/osoba,
pričom úplne celú sumu (20,- €) môžete použiť na degustáciu a nákup vín.V cene pasu je:degustačný pohár s logom akcie a držiakom na krk,
vínna info brožúrka (zoznam vinárstiev a prezentovaných vín, mapka 7-mich vínnych zastávok na území Bojníc),
    40 ks degustačných kupónov v hodnote á 0,50 €/ks. Ceny degustačných  vzoriek budú rôzne podľa hodnoty vína, platidlom sú kupóny. 

Ďalšie  degustačné kupóny je možné dokúpiť počas podujatia. Za samotný vstup na  festival sa neplatí – vstupné je zdarma.

Sprievodný program:
Sobota 11. septembra večer

Hurbanovo námestie – pešie korzo pred Kultúrnym centrom mesta Bojnice hudobná skupina Družina

vstup zdarma

Festival  sa nesie v duchu filozofie SLOW TRAVEL. Teda pomaly ďalej zájdeš… Preto  sme zvolili 11 vinárstiev (a nie viac), aby ste si ich poctivé vína  mohli počas festivalu skutočne vychutnať. Každý vinár ponúkne na  ochutnávku viacero poctivých vín, takže paleta degustačných vzoriek bude  dostatočne široká.Festivalová ochutnávka vín začína o 11.00 a potrvá do 18.00 hod.
Všetkých  7 vínnych zastávok je v dosahu historického centra mesta Bojnice v  rámci príjemnej prechádzky pešo (orientačná mapka je súčasťou vínnej  info brožúrky).

Viac info: https://bojnicevino.sk/

Organizátorom  festivalu je Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná  Nitra-Bojnice. Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a  výstavby Slovenskej republiky.

Meno organizátora: Artfest s.r.o.
Fotografie
Podobné podujatia