Bojnický festival poctivých vín 2022

Podujatie Bojnice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Slávnosti, Varenie, Gastronómia
Web podujatia:
www.bojnicevino.sk/
Web organizátora:
www.bojnicevino.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bojnice

V Bojniciach sa v sobotu 17.9.2022 uskutoční tretí ročník festivalu poctivých vín www.bojnicevino.sk, kde skvelé vinárstva ponúknu na degustáciu svoje poctivé vína. Festival zároveň predstavuje najlepšie gastro podniky a vinotéky, ktoré v meste pôsobia (sú partnermi podujatia). Sprievodný program: LEGENDY OŽÍVAJÚ - zaujímavé príbehy, legendy, povery... hrané živé divadelné scénky na 9-tich miestach v historických Bojniciach, vstup zdarma  

Historické pramene uvádzajú, že na území Bojníc sa dorábalo víno už v  15. storočí. A legenda dodáva, že bolo také kyslé, že by ho nepili ani  kočiši grófa Pállfyho na Bojnickom zámku... Nuž čo je pravdy na tomto  tvrdení, dnes už ťažko zistíme, keďže vinice tu zanikli v priebehu 18.  storočia najmä plienením vojsk za protihabsburských povstaní.  Samozrejme, víno sa pilo naďalej, len sa dovážalo z iných oblastí.  Bojnický festival poctivých vín chce nadviazať na historické súvislosti  vínnej kultúry v regióne Hornej Nitry a predstaviť milovníkom tohto  lahodného moku originálne vína zo Slovenska i sveta. Festival spája  zážitok degustácie poctivých vín s konkrétnym príbehom ľudí, ktorí tieto  vína svojím umom a rukami tvoria, spolu s jedinečnou atmosférou  mestečka s najromantickejším zámkom na Slovensku, vďaka čomu Bojnice  nazývajú Avignon strednej Európy. Zároveň má snahu predstaviť najlepšie  reštaurácie a vinotéky, ktoré tu dnes na gastro scéne pôsobia (sú  partnermi podujatia). Jedenásť skvelých vinárstiev ponúkne na degustáciu  svoje poctivé vína. 

Organizátorom  festivalu je Oblastná organizácia  cestovného ruchu Región Horná  Nitra-Bojnice. Realizované s finančnou  podporou Ministerstva dopravy a  výstavby Slovenskej republiky.

Meno organizátora: Organizátorom festivalu je Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná Nitra-Bojnice
Fotografie
Podobné podujatia
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2024
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2024
Kúpeľné námestie, Trenčianske Teplice