Bolesť v práci so sedavým zamestaním BA- spojenie jógy a fyzio

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
zdravoafit.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Bolesť v práci so sedavým zamestaním BA- spojenie jógy a fyzio

Dlhodobé sedenie ma za následok jednostranné preťaženie mnohých častí tela. Keď sa k tomu ešte pridá nesprávne sedenie, záťaž je omnoho väčšia.
V prvej časti workshopu si vysvetlíme následky nesprávneho dlhodobého sedenia, aké problémy a bolesti sú s ním spojené, ako reagujú preťažované časti tela a kam až môžu siahať následky takéhoto sedenia. Povieme si a ukážeme si ako sedieť s ľahkosťou, tak aby to nespôsobovalo bolesť. Naučíme sa efektívnejšie zapájať presne tie svalové skupiny, ktoré sú pre dlhodobé sedenie kľúčové. Vďaka tomu sami na sebe pocítite, že keď brušné svaly a stabilizátori lopatiek pracujú tak ako majú, ostatné svalové skupiny pracujú v šetrnejšom režime a môžu si oddýchnuť viac. Vysvetlíme si správne a nesprávne stereotypy a ako vplývajú na prevedenie pohybu.

V druhej časti si zacvičíme cvičenia vhodné aj do kancelárie - krátku zostavu cvikov na uvoľnenie preťažovaných svalových skupín, ktoré vám prinesú okamžitú úľavu od napätia. Všetky kľúčové časti tela ako hlava, ramená, hrudník, driekovú chrbticu, panvu a dolné končatiny nastavíme do neutrálnej pozície, ktorá nám zabezbečí optimálne fungovanie svalov. Na toto nastavenie použijeme aj jednoduché pomôcky, ktoré nám dlhodobé sedenie uľahčia.

V poobednej časti si vysvetlíme, ktoré svalové skupiny pri sedení majú tendenciu ku skráteniu a ktoré ku oslabeniu. Naučíte sa jednoduché cvičenia na doma, presne zamerané na tieto svalové skupiny a nato aby presilené a oslabené svaly pracovali vo vzájomnej súhre.
Dôležitou časťou workshopu bude úprava pracovného prostredia, teda v akej výške mať stoličku, stôl, kam majú smerovať oči na počítači, ako vysoko ramená, ako držať myš, proste všetko, čo súvisí so sedením za počítačom.

Ďlaje si povieme, ktoré športy sú vhodné ako kompenzácia dlhodobého sedenia a načo sa počas tréningu zamerať, aby sme dosiahli želanú svalovú rovnováhu, ktorá nám sedenie uľahčí a opäť vráti kvalitu života.

Na záver bude priestor na diskusiu a vaše otázky.
Po absolvovaní tohto workshopu, získate návod, ako predchádzať bolestiam pri dlhodobom sedení alebo ako si pomôcť keď už bolesti máte. A to najdôležitejšie, dopracovať sa k tomu, aby sa neopakovali.

O lektorke:
Mgr. Naďa Ulehlová
- diplomovaný fyzioterapeut, magisterské štúdium na SZU odbor fyzioterapia
- absolventka kurzov Pilates Medical, manuálna lymfodrenáž, vyšetrenie a terapia nohy deti a dospelých, moderný fyziotréning driekovej a krčnej chrbtice, Fascial Fitness
- 15 ročná prax vo fyzioterapii (SR, Rakúsko) v ortopédii, traumatológii, neurológii, pediatrii, gynekológii
- spoluzakladateľka joga očami fyzioterapie, a zakladateľlka Fyziojoga s Naďou - workshopy na, ktorých spájam jógu a fyzioterapiu, workshopy zamerané na bolesti pohybového aparátu a ako si pomocou fyziojogy pomôcť​

Čas konania kurzu 9:00-16:00 vrátane hodninovej obednej prestávky.

Účastníci dostanú skriptá a diplom o účasti na kurze. Pokyny a rozvrh dostanú zaregistrovaní uchádzači v týždeň pred samotným kurzom.

Minimálny počet účastníkov je 10. V prípade nenaplnenia minimálnej kapacity kurz zrušíme a vrátime plnú sumu školného. Maximálna kapacita kurzu je 16 ľudí.

Miesto konania podujatia: Aircraft Sporthouse Bratislava, Bratislava
Vstupenky: https://www.zdravoafit.sk/seminar-a-kurz/bolest-v-praci-so-sedavym-zamestanim-ba-spojenie-jogy-a-fyzioterapie-verejnost
Dátum začiatku podujatia: 17. Marca 2018 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Marca 2018 16:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1457N 17.1037E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bolesť v práci so sedavým zamestaním BA- spojenie jógy a fyzio

Meno organizátora: Zdravo a Fit
Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
FÍHA TRALALA - KOLESO ŠŤASTIA
Overené podujatieFÍHA TRALALA - KOLESO ŠŤASTIA
DOM KULTÚRY Dúbravka, Bratislava
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Dom kultúry Ružinov, Bratislava