Bolesti chrbtice- jóga, fyzio a silový tréning, odborný kurz KE

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
zdravoafit.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice

Bolesti chrbtice- jóga, fyzio a silový tréning, odborný kurz KE

Odborný workshop "Bolesti chrbtice- spojenie fyzioterapie, jógy a silového tréningu ODBORNÝ KURZ" je vhodným nadviazaním na kurz Diagnostika pohybového aparátu vo fitness centre. Rozvíja a pomáha detailne pochopiť princípy predošlého kurzu a preto ponúkame záujemcom o oba kurzy cenovo zvýhodnený balík.

Prvá časť odborného workshopu "Bolesti chrbtice- spojenie fyzioterapie, jógy a silového tréningu ODBORNÝ KURZ" sa venuje jednotlivým zložkám pohybu a jeho fyziologickej a nefyziologickej podobe. Analýzou problematiky bolesti sa naučíte o jej význame a funkcií. Na základe pochopenia súvislostí sa naučíte ako vplývať na pohybové návyky vašich klientov a ako im pomôcť zbaviť sa bolesti.

Pomocou funkčnej anatómie si rozobereme fyziologické a patologické nastavenie chrbtice, reakciu štruktúr (platničiek, väzov, tkanív) na záťaž. Na základe klinického obrazu a stavu držania tela si povieme ako trénovať klientov s bolesťami. Vďaka princípu recipročnej inhibície si vysvetlíme teóriu a výhody antagonistického tréningu.

Vďaka pochopeniu princípu fungovania hlbokého stabilizačného systému si vysvetlíme ako pracujú svaly vo vzájomnom súlade. Vďaka tomu dostanete teoretický a následne aj praktický návod, ako pomáhať klientom pri bolestiach driekovej chrbtice.

V praktickej časti si vyskúšate ako využiť vybrané asány z jógy (a ich modifikácie) ako aj uvoľňujúce cvičenia fyzioterapie v tréningu, skupinových cvičeniach alebo hodinách jógy. Vďaka tomu dosiahnete uvoľnenie svalových skupín s tendenciou ku skráteniu. Následne si ukážeme ako správne nadviazať na dosiahnuté uvoľnenie optimálnymi posilňovacími cvičeniami. Dosiahnete tak posilnenie oslabených svalov a pomôžete navodeniu stavu svalovej rovnováhy. Naučíte sa ako efektívne pracovať s hlbokým stabilizačným systémom. Teoretické poznatky v priebehu kurzu aplikujete do reálnej praktickej formy.

Druhá časť workshopu bude venovaná krčnej chrbtici, jej správnemu a nesprávnemu nastaveniu. Povieme si, prečo je správne postavenie hlavy, ramien a hrudného koša omnoho dôležitejšie a efektívnejšie ako strečing svalov krku. Teoreticky a prakticky si rozoberieme svalovú rovnováhu a ako sa z nerovnováhy postupne dostať k rovnováhe. Pochopíte, prečo krčná chrbtica v práci a pri tréningu bolí. Ukážeme si ako zlepšiť ergonómiu práce a ako modifikovať cvičenia, ktoré vyvolávajú bolesť.

V praktickej časti opäť spojíme jógu, fyzioterapiu a posilňovacie cvičenia so zacielením pozornosti do hornej časti ľudského tela. Najprv uvoľníme a potom vhodne posilníme potrebné svaly, aby sme dosiahli svalovú rovnováhu, zvýšili kvalitu života vašich klientov a zbavili ich bolesti.

Záverečnú časť wokshopu venujeme vašim otázkam z praxe a diskusií.
Tento workshop vám dá návod, ako trénovať ľudí s bolesťou driekovej a krčnej chrbtice, ako cvičiť jógu s ľahkosťou a správne. Poznatky vychádzajúce z individualizácie klienta vám pomôžu pochopiť, prečo (napríklad) niektorým klientom podsadenie panvy pomôže a iným naopak ublíži.

O lektorke:
Mgr. Naďa Ulehlová
diplomovaný fyzioterapeut, magisterské štúdium na SZU odbor fyzioterapia
absolventka kurzov Pilates Medical, manuálna lymfodrenáž, vyšetrenie a terapia nohy deti a dospelých, moderný fyziotréning driekovej a krčnej chrbtice, Fascial Fitness
15 ročná prax vo fyzioterapii (SR, Rakúsko) v ortopédii, traumatológii, neurológii, pediatrii, gynekológii
spoluzakladateľka joga očami fyzioterapie, a zakladateľlka Fyziojoga s Naďou - workshopy na, ktorých spájam jógu a fyzioterapiu, workshopy zamerané na bolesti pohybového aparátu a ako si pomocou fyziojogy pomôcť​

Mgr. Oliver Poór
diplomovaný fyzioterapeut
magisterské štúdium trénerstva na FTVŠ UK so špecializáciou Fitness
doktorandské štúdium na FTVŠ UK- športová kinantropológia, zameranie na diagnostiku sily svalov trupu u vrcholových športovcov a bežnej populácie
v praxi sa zameriava na prepojenie fyzioterapie a trénerstva, ktoré vychádza z cielenej diagnostiky
absolvent množstva domácich a zahraničných kurzov
aktívna účasť a prednášky na domácich a zahraničných vdeckých konferenciách
8 ročná prax v práci s rekreačnými aj vrcholovými športovcami
zakladateľ Zdravo a Fit - organizácia kurzov, konferencií a iných aktivít pre fyzioterapeutov, trénerov, laickú verejnosť

Čas trvania kurzu je 12:00-18:00.
Účastníci dostanú skriptá a certifikát o účasti na kurze. Pokyny, rozvrh a študijné materiály dostanú zaregistrovaní uchádzači v týždeň pred samotným kurzom.

Minimálny počet účastníkov je 10. V prípade nenaplnenia minimálnej kapacity kurz zrušíme a vrátime plnú sumu školného. Maximálna kapacita kurzu je 16 ľudí.

Miesto konania podujatia: Kosice, Košice Region, Slovakia, Košice
Vstupenky: https://www.zdravoafit.sk/seminar-a-kurz/bolesti-chrbtice-ke-spojenie-fyzioterapie-jogy-a-siloveho-treningu-odborny-kurz
Dátum začiatku podujatia: 4. Marca 2018 12:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Marca 2018 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7167N 21.25E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bolesti chrbtice- jóga, fyzio a silový tréning, odborný kurz KE

Meno organizátora: Zdravo a Fit
Fotografie
Podobné podujatia
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice