Bratislava Guitar Night no.6

Podujatie Bratislava

Bratislava Guitar Night no.6

STANISLAV POČAJI (SK)
TOM LUMEN (HU)
GEORDIE LITTLE (A)

Príďte sa pozrieť do Slovenského Rozhlasu na verejnú nahrávku a šiesty koncert Bratislava Guitar Night, ktorý spája rôznych európskych gitaristov v snahe priniesť ľuďom kvalitný zážitok hudby štýlu fingerstyle. V tomto štýle gitarista hrá naraz melódiu, harmóniu, basovú linku a rytmiku, výsledkom čoho je zvuk podobný celej kapele vychádzajúci spod rúk jediného umelca.
Tento koncert vám prináša OZ Zo Srdca (http://zosrdca.weebly.com/guitar-nights-2016.html), v spolupráci s RTVS.

Na koniec zimného turné Guitar Night vystúpi trio Stanislav Počaji, Geordie Little a Tom Lumen:

Stanislav Počaji je fingerstylový majster gitary so širokým štýlovým záberom od akustickej hudby až po fusion, hostiteľ Bratislavských Guitar Nights, zakladateľ a líder kapely Aftertee.
Používa predovšetkým akustickú gitaru a prirodzený zvuk akustického nástroja, experimentuje aj s odlišnými ladeniami (DADGAD, Dropped D alebo Open-C) a rád používa i bezpražcovú gitaru.
http://stanislavpocaji.weebly.com/

Tom Lumen je maďarský sólový fingerstyle gitarista, ktorého štýl hrania evokuje zvuk celej kapely - spájajúc rôzne hudboné prvky do jediného, majstrovsky zahraného zvuku.
Okrem svojej vlastnej tvorby hráva aj skledby od svetoznámych umelcov ako: Queen, Nat King Cole, Tommy Emmanuel, The Beatles, Billy Idol a Michael Jackson.
http://tomlumen.com/

Geordie Little je gitarista ktorý využíva perkusívny akustický štýl hrania na kolenách a fingerstyle. Narodil sa a vyrástol v Austrálii, no teraz žije v Berlíne a rýchlo si buduje reputáciu pre unikátny prístup k skladbe a new-age perkusívnej gitare.
Geordie strávil posledných pár rokov tvorením svojho vlastného unikátneho štýlu - využíva 6 a 8 strunové flamenco fusion gitary a mieša tradičný fingerstyle so svojím vlastným perkusívnym štýlom s gitarou na kolenách, čím tvorí vrstevnaté oceány hudby, istým spôsobom pripomínajúce zvuk Berlínskej elektronickej scény - aj keď v kompletne akustickom podaní.
http://www.geordielittlemusic.com/

Miesto konania podujatia: Slovenský rozhlas, Mýtna 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 6. Decembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 6. Decembra 2016 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1539N 17.1149E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bratislava Guitar Night no.6

Fotografie
Podobné podujatia