Brazil Visual

Podujatie Trenčianske Teplice

Brazil Visual

Sekcia Brazil Visual, prenesie návštevníkov festivalu do krajiny s exotickou kultúrou a pritom problémami a radosťami aké má ktokoľvek z nás. Päť súčasných filmových titulov priblíži slovenskému divákovi osobnosti tejto prekvitajúcej kinematografie a prenesie ho do brazílskych rodín, tajomstiev a histórie. Ponúkneme vám filmy, ktoré dobíjajú najprestížnejšie festivaly a zároveň srdcia divákov. Okrem premietaní v kinosálach zažijete Brazíliu aj v parku, prostredníctvom čítania z diela zakladateľa brazílskej modernej literatúry Machada de Assisa (krst slovenského prekladu knihy Kĺukatou cestou do Ria), capoeiry či pri ochutnávaní exotického občerstvenia. Načo kupovať letenky do Rio de Janeira, keď stačí zavítať do Trenčianskych Teplíc? Sekcia vznikla ako špeciálny 4. ročník prehliadky brazílskych filmov a je zostavená v spolupráci s Portugalským inštitútom a Veľvyslanectvom Brazílie v Bratislave.

Filmy:
VERMELHO RUSSO / Russian Red / Ruská červeň
Ruská červeň je prvým filmom nakrúteným v brazílsko-ruskej koprodukcii. Inšpirovaný denníkom herečky Marty Nowill (vydanom v prestížnom literárnom magazíne Piauí), prehodnocuje cestu za poznaním dvoch mladých brazílskych herečiek v Moskve. Ruská červeň je dojímavý príbeh priateľstva a zároveň vtipné vyobrazenie života v divadle a zápasu dvoch umelkýň o prekonanie neobyčajných prekážok.
Film uvedie v medzinárodnej premiére osobne režisér Carlos Braun!

AS DUAS IRENES / Two Irenes / Dve Ireny
Irene sa náhodou dozvie, že v tom istom mestečku ako ona žije ešte jedna trinásťročná Irene. So zvedavosťou pozoruje toto odvážne a veselé dievča žijúce samé so svojou mamou. Je fascinovaná iným svetom za hranicami jej vlastnej usporiadanej a tradicionalistickej rodiny. Táto druhá Irene sa zdá byť slobodná. Čoskoro začnú obe dievčatá, na prvý pohľad také rozdielne, tráviť spoločne dni, stretávať sa spolu s chlapcami v kine alebo na jazere. Pri rozhovore o svojich otcoch zistia, že majú spoločného viac, než si mysleli. Očarujúca mozaika, ktorá rozpletá delikátnu sieť otázok o identite, skutočnom priateľstve a prvých krokoch v ústrety dospelosti.

VAZANTE/Odliv
Brazília v roku 1821, krátko pred vyhlásením nezávislosti. Ako mnohí vidiečania aj majiteľ baní Antonio za obrátil baníctvu chrbtom a začal sa venovať chovu dobytka. Žije na svojej farme so skupinou otrokov, ktorých zvyky a jazyk sú také rôznorodé, ako miesta, odkiaľ boli kedysi dovlečení. Po tom, ako mu zomrie pri pôrode manželka a dieťa, rozhodne sa oženiť so svojou dvanásťročnou neterou Beatriz. Venuje sa svojmu dobytku, kým ju necháva samú s otrokmi. Odkázaná nájsť si miesto v tejto komunite sa bezprostredná Beatriz snaží nájsť rovnováhu uprostred moci uplatňovanej násilím, šikanou a sexuálnym nátlakom.

QUE HORAS ELA VOLTA / Second Mother / Druhá mama
Val je slúžkou v domácnosti bohatej rodiny v Sao Paule. Zdá sa, akoby im prala, varila a upratovala odjakživa. Okrem toho sa stará aj o sedemnásťročného Fabinha, ktorého mama na neho nikdy nemá čas. Svoju vlastnú dcéru Jéssicu nechala ďaleko, nevideli sa viac ako desať rokov. Z ničoho nič ohlási dievčina svoj príchod. Je z nej sebavedomá mladá žena, ktorá sa rozhodla študovať architektúru v Sao Paule a odmieta ticho rešpektovať pravidlá zaužívané medzi pánmi a sluhami. Namiesto toho aby zdieľala s matkou jej skromnú komôrku, nasťahuje sa do priestrannej hosťovskej izby. Obslúži sa čímkoľvek z chladničky na čo práve dostane chuť a dokonca vystrája v bazéne s Fabinhom a jeho priateľmi. Krok za krokom sa kedysi neotrasiteľné pravidlá domácnosti vytrácajú, do veľkej miery proti vôli Val. A vtedy, uprostred sporu medzi matkou a dcérou, vyjde najavo Jéssicine dobre strážené tajomstvo.

O SOM AO REDOR / NEIGHBORING SOUNDS / Zvuky zo susedstva
Bohatí obyvatelia luxusnej budovy v pobrežnom brazílskom meste sú znepokojení sériou krádeží a zločinov v ich okolí. Starý patriarcha s pochybnou minulosťou, ktorý nekompromisne vládne tejto štvrti spolu so svojimi synmi si zavolá na pomoc bezpečnostnú jednotku, ktorá mu má pomôcť dať situáciu do poriadku. Nie všetci obyvatelia sa však tešia z jej prítomnosti. Zvuky zo susedstva sú ikonickým hraným debutom a urbánnym trilerom režiséra úspešného filmu Aquarius, ktorý na seba upozornil minulý rok v Cannes.

http://parkfilmfest.sk/program

A Seção BRAZIL VISUAL leva o público do festival para um país de cultura exótica e ao mesmo tempo com os problemas e alegrias que tem qualquer um de nós. Cinco títulos de filmes contemporâneos aproxima o público eslovaco de personalidades desta cinematografia próspera, e os leva até famílias, segredos e história brasileiros.
Oferecemos filmes que fizeram parte dos mais prestigiados festivais e ganharam corações do público. Além das
exibições em salas de cinema, você experimentará o Brasil no parque através da leitura de obra de um dos mais
importantes representantes da literatura moderna brasileira, Machado de Assis (lançamento da tradução eslovaca
do livro “Contos Fluminenses”), capoeira e através da degustação da comida exótica. Para que comprar passagens para o Rio de Janeiro, quando é suficiente vir a Trenčianske Teplice? A seção foi estabelecida como a 4ª Edição especial do BRAZIL VISUAL - Festival de Filmes Brasileiros, e é preparada com a cooperação do
Instituto Português e da Embaixada do Brasil em Bratislava.

Miesto konania podujatia: Trencianske Teplice, Trenčín Region, Slovakia, Trenčianske Teplice
Vstupenky: http://parkfilmfest.sk/vstupenky
Dátum začiatku podujatia: 23. Júna 2017 00:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Júna 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.9167N 18.1667E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Brazil Visual

Fotografie
Podobné podujatia
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bošany Summer Fest 2024
Overené podujatieBošany Summer Fest 2024
Futbalový štadión OFK, Bošany