Broskyňové leto 2017 / JAMU JAM (Korbelič, Szabó, Šelep, Kačic)

Podujatie Bratislava

Broskyňové leto 2017 / JAMU JAM (Korbelič, Szabó, Šelep, Kačic)

Vo štvrtok 27.7. o 19:30 si v The Peach dajú JAM talentovaní mladí hudobníci zo Slovenska, ktorých okrem kvalitnej hudby spája i to, že študujú na JAMU v Brne.

MATEJ KORBELIČ – trúbka. Popri štúdiu na Konzervatóriu v Bratislave už mal možnosť spolupracovať so Symfonickým Orchestrom Slovenského Rozhlasu, Komornou Operou Bratislava a Donau Philharmony. Okrem klasickej hudby sa venuje aj improvizácii a jazzovej hudbe. Ako stály člen účinkoval v kapelách Miloš Biháry&jazz funk brothers, Taste of Brass, Headmovers, Igrici. Ako hosť účinkoval s kapelami Andreas Varady family band, Peter Lipa band, Andrej Šeban band, Tammy&The Youniverse, Jerguš Oravec trio, Samuel Hošek jazz band. Okrem týchto zoskupení spolupracoval aj s Bratislava Hot Serenaders, Fats Jazz Bandom a Swing Society Orchestra. V súčasnosti účinkuje v zoskupeniach Funky Emotions, Radio Band, Grand Buffet (Peter Lipa ml.) Na rôznych projektoch účinkoval taktiež aj v spolupráci s hudobníkmi ako sú Radovan Tariška, Eugen Vizváry, Dávid Hodek, Martin Valihora, Michal Bugala, Gabriel Jonáš, Juraj Kalasz, Marián Ševčík, Stano Počaji, Luboš Brtáň, Juraj Raši, Valér Miko, Michal Fedor, Ibrahim Majga, Igor Kmeťo, Lyrik, Roland Kánik, Lenny Filipová a s mnohými ďalšími.

Štefan Szabó
pôvodom z Rimavskej Soboty.. Absolvoval Umbria Jazz Clinincs workshop, organizovaný Berklee College of Music in Boston. Momentálne študuje gitaru pod taktovkou gitaristu Davida Doružku na JAMU v Brne. Akrutálne pôsobí v triu Szabó/Turcerová/Fiala.

Michal Šelep was born in 1992 in Kežmarok Slovakia. After being inspired by the french electronic music composer Jean-Michel Jarre, he started playing the keyboard at the age of 4, and received his first lessons piano lessons at 10, but stopped after two years. During his teens, he got immersed in hip-hop music which brought him to funk and jazz. At 16, he started to play the bass guitar and started learning from the internet and Youtube videos, and also by jamming with friends and playing in church. In 2011, Michal started studying bass guitar and music theory with Anthony Wellington, worldwide known bass educator and bassist for Victor Wooten band. He spent two tenures studying with Anthony in the USA in 2012 and 2014, as well as studying via Skype when home. In 2014, He received the first Fodera - Compito scholarship to attend the Victor Wooten Bass/ Nature Camp in Nashville, where he studied with Victor, Anthony, JD Blair, Futureman, Steve Bailey, Chuck Rainey, Danny Gottlieb and others.
After returning to Slovakia, Michal started studying music with legendary Slovak guitar player, Andrej Šeban as well as finished studying psychology at the Commenius University, Bratislava. Meanwhile, he had the honor to play with some of the best Slovak musicians including Andrej Šeban, Martin Valihora, Marcel Buntaj, Peter Lipa, Martin Geišberg, Ján Fabrický, Zuzana Mikulcová, Lucie Bílá, Veronika Strapková, Katka Ščevlíková, Moe, Andrej Hruška, Jakub Kačic, Matej Mikloš, Ľuboš Ambrozai, Valér Miko, Michal Fedor, Štefan Szabó, and many others.

Jakub Kačic (bicie)
Jakub Kačic. S hudbou začal už keď mal 6 rokov - ZUŠ klavír. Zároveň ako samouk na bicie. Ako 12 ročný nastúpil na konzervatórium (mimoriadna forma štúdia) kde študoval 6 rokov. Počas štúdia sa dostal aj do medzinárodného CEIYO orchestra s ktorým absolvoval 2 turné. V roku 2013 sa zúčastnil Berklee Jazz Clinics v Perugii kde získal Full Tution štipendium na Berklee 5 week program v Bostone. Na Berklee 5 week programe získal takisto štipendium na full time štúdium Berklee. Momentálne študuje na JAMU odbor jazzová interpretácia a pôsobí v kapele Ľudové Mladistvá.

Vstup voľný

Broskyňové leto podporil z verejných zdrojov ako hlavný partner Fond na podporu umenia.

ĎALŠI PROGRAM:
20. júl o 19:30 BRUNETTES SHOOT BLONDES (Ukrajina)

25. júl o 19:00 Veronika Homolová Tóthová: Mengeleho dievča

31. júla o 18:00 STAND – UP workshop a koncert PETIAR LACHKÝ

1. augusta o 19:00 ROMAN GALVÁNEK (poézia) a OLIVER ĎURČO
(Orchester Bronislava Dobrotu)

3. augusta o 19:30 CHRIS ELLYS (SK)

7. augusta o 19:00 SILVESTER LAVRÍK: Nedeľné šachy s Tisom

9. augusta o 19:30 LOVE FROM ADAM (SK)

12. augusta o 15:00 TAK TOTO NEPREJDE! workshop Post bellum SK

15. augusta o 19:00 ERIK ŠIMŠÍK: Čabajka a iné údeniny

17. augusta o 19:30 PAPYLLON (SK)

Miesto konania podujatia: The Peach, Marianska 3, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 27. Júla 2017 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 27. Júla 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1483N 17.1147E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Broskyňové leto 2017 / JAMU JAM (Korbelič, Szabó, Šelep, Kačic)

Meno organizátora: The Peach
Fotografie
Podobné podujatia