Budúcnosť taxislužieb na Slovensku

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Prednášky, besedy, kurzy
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Budúcnosť taxislužieb na Slovensku

Z dôvodu veľkého záujmu o problematiku sme sa rozhodli zorganizovať diskusiu, ako platformu pre verejnosť aj zainteresované skupiny. Ako zákazníci rôznych taxislužieb máme záujem pozvať zástupcov oboch strán sporu, ako aj nestranných odborníkov, ktorí sa na vec pozrú aj z legislatívneho hľadiska.

Dátum a čas sú len orientačné.

***DISCUSSION - THE FUTURE OF TAXI SERVICES IN SLOVAKIA***

Due to rising interest of public in the matter, we decided to organize a discussion as a platform for wider public and involved groups. As the ordinary customers of different taxi services we would like to invite the representatives of both parties of the dispute as well as unbiased professionals who will address the legal perspective of the issue.

The date and time of the event are approximate.

Viac informácií čoskoro!
More information coming soon!

FAKTY:
Okresný súd Bratislava I na začiatku februára 2018 zakázal spoločnosti UBER poskytovať svoje služby v rozpore s pravidlami platnými pre prevádzkovanie taxislužby podľa zákona o cestnej doprave z roku 2012. Podnet na súd dalo Občianske združenie koncesovaných taxikárov (OZKT) s tým, že uznesenie súdu nadobudlo vykonateľnosť 22. februára a právoplatnosť 13. marca 2018.

Uber je zároveň povinný zdržať sa sprostredkúvania spornej taxislužby osobám nespĺňajúcim požiadavky na prevádzkovanie taxislužby podľa uvedeného zákona.

Uznesenie OS BA I nie je ničím prekvapujúcim. Už Súdny dvor EÚ 21. decembra 2017 rozhodol, že alternatívna taxislužba Uber je prepravná spoločnosť a členské štáty EÚ ju môžu regulovať na základe svojej legislatívy. Z tohto dôvodu uznesenie slovenského súdu neprichádza do konfliktu s rozhodnutím Súdneho dvora EÚ, ale jeho záver de facto potvrdzuje.

Spoločnosť uber dňa 27.3.2018 od 22h pozastavila poskytovanie svojich služieb v Bratislave.

Miesto konania podujatia: eDocu, Sliačska 1/D, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 11. Apríla 2018 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1724N 17.1264E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Budúcnosť taxislužieb na Slovensku

Fotografie
Podobné podujatia
Stavania mája 2024 Rača
Stavania mája 2024 Rača
Bratislava-Rača, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava