Bulp & Jimmy Pé

Podujatie Banská Bystrica

Bulp & Jimmy Pé

BULP je alter ego Sama Štefanca, mladého producenta elektronickej hudby, ktorého tvorba predstavuje zme melodických liniek, úderných rytmov, melancholických či pozitívnych motívov. V hudbe organicky prepája rôznorodé zvuky a hudobné nástroje s dôrazom na silnú melódiu. Jeho zvuk je ovplyvnený tvorbou Mount Kimbie, Moderat či Bonobo.
BULP svoje skladby prezentuje i naživo. Okrem laptopu, klávesov, perkusií a rôznych elektronických hračiek používa aj vlastný vokál a zamatový hlas vokalistky Jany Štefancovej.
BULP bol ocenený ako Objav roka na Radio_Head Awards 2015.
Na značke Deadred Records / Starcastic Records mu v júni 2015 vyšiel singel Far Light.
V septembri 2015 následovalo debutové EP Endian. Singel a EP boli mediálne uznané doma na Slovensku, i v susednej Českej Republike. Skladba Far Light 3 týždne bodovala
na prvom mieste v hitparáde Osmička Rádia_FM a skladba Over bola prezentovaná v československej hitparáde Velká Sedma pražského Rádia 1.

Jimmy Pé sám seba označuje ako kreatívneho prieskumníka zlomených beatov. So svojou víziou cut‐ up elektroniky žne úspechy pomaly, ale iste. Jeho tvorba ho často zavedie na nové hudobné teritóriá, no súčasne začína odhaľovať jeho vlastný charakteristický zvuk. Často má sklony znieť melancholicky, no vždy neomylne nájde bod návratu a poslucháča tak zachráni pred tmou poriadnou dávkou eufórie.
Pred nedávnom Jimmy vydal svoje nové dvoj EP Fake Fantasy, spolu s remixami od producentov ako Daedelus, Big Dope P, Pixelord a Slick Shoota.
Je spolzakladateľom vydaveľstva Gergaz a jeho skladby hráva a supportuje aj svetoznámy producent a DJ Gaslamp Killer, Baauer, UZ, Lefto, Daedelus ci Eskei83, víťaz djskej súťaže Red Bull Thre3style.
Počas svojej hudobnej existencie si 5x zahral na známom festivale Sziget, Liverpool Sound City, Ment Ljubljana, Pohoda Festival. Taktiež predskakoval známym producentom ako Hudson Mohawke, Four Tet, Thundercat, Dorian Concept, Daedelus a bol ako participant na uznávanej akadémii Red Bull Bass Camp v Bratislave. Niekoľko rokov bol nominovaný na cenu Radio Head Awards. Tento rok sa stal víťazom v kategórii Elektronická nahrávka roka 2015.

Jimmy Pé počas svojej hudobnej kategórii vydal dve LP platne (debutový album Insomnia a EP Fake Fantasy).

Miesto konania podujatia: Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, Námestie SNP 16, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 17. Septembra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Septembra 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7363N 19.1438E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bulp & Jimmy Pé

Fotografie
Podobné podujatia
Hot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Overené podujatieHot Men Dance - Banská Bystrica 2024
Robotnícky dom, Banská Bystrica
SCANDAL SHOW 2024
Overené podujatieSCANDAL SHOW 2024
Aula SZU, Banská Bystrica