Bulp & Purist / Ostrov Hudby Tour 2018

Podujatie Prešov

Bulp & Purist / Ostrov Hudby Tour 2018

Nezávislí hudobníci a vydavateľstvá sa už po druhýkrát spojili, aby vytvorili unikátnu kompiláciu Ostrov hudby. Ocitli sa na nej známe mená aj nové zaujímavé tváre slovenskej hudobnej scény, ktoré poskytli spolu 18 pesničiek, zväčša úplne nových a doteraz nevydaných. Cieľom je vzájomná pomoc a propagácia slovenskej hudby doma aj v zahraničí.

Ostrov hudby má tento rok viacero noviniek. Okrem digitálu sa nám s vašou pomocou cez crowdfunding podarilo vyzbierať viac ako 2000 eur na výrobu CD, chystáme dokumentárny film a budú aj koncerty Ostrov Hudby Tour 2018. Koncept turné je taký, že v každom meste vystúpi iná dvojica účinkujúcich z kompilácie. Okrem koncertu bude aj diskusia o slovenskej nezávislej hudobnej scéne a činnosti občianskeho združenia LALA Slovak Music Export.

O hudobnú zložku sa postarajú skvelí Bulp a Purist.

Bulp
Alter ego Sama Štefanca, producenta elektronickej hudby, ktorého tvorba predstavuje zmes melodických liniek, úderných rytmov, melancholických či pozitívnych motívov. V hudbe organicky prepája rôznorodé zvuky a hudobné nástroje s dôrazom na silnú melódiu. Ocenený ako Objav roka na Radio_Head Awards 2015. Debutový album Yrsa je kritikmi označovaný za dielo so svetovým zvukom.

Purist
Ich skvelý elektropop si zaslúži pozornosť nielen u nás ale aj ďaleko za hranicami Slovenska. Purist, ktorí nedávno vydali nové EP, sú rozhodne na dobrej ceste po tom, čo odohrali koncerty na jednom z najväčších poľských festivalov Open'er či na francúzskom showcase podujatí Europavox.

Celú kompiláciu si môžete vypočuť (a podporiť slovenskú scénu) tu: https://www.musicexport.sk/sk/compilation/

Miesto konania podujatia: Wave centrum nezávislej kultúry, hlavna 121, Prešov
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/5a3bba524af7780cb4b10673
Dátum začiatku podujatia: 27. Januára 2018 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 28. Januára 2018 03:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0001N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bulp & Purist / Ostrov Hudby Tour 2018

Meno organizátora: Wave centrum nezávislej kultúry
Fotografie
Podobné podujatia