Bystrické hrubé hody 2019

Podujatie Bratislava

Bystrické hrubé hody

BYSTRICKÉ HRUBÉ HODY
Koncom augusta budeme v Záhorskej Bystrici opäť oslavovať. Bystrické hrubé hody štartujú v piatok, 30. augusta a končia sa v nedeľu, 1. septembra.

Posledný prázdninový piatok pripravujeme na Námestí rodiny premietanie letného kina – tentokrát spravíme radosť deťom s kreslenou rozprávkou Leo Da Vinci: Misia Mona Líza.

Sobota, 31. augusta je okrem hodového programu spojená so 140. výročím založenia Dobrovoľného hasičského zboru v Záhorskej Bystrici. Dobrovoľný hasičský zbor pripravuje ranný budíček jazdou po obci s historickou ručnou striekačkou, aj otvorenie hasičskej zbrojnice pre verejnosť spojenou s výstavou hasičských predmetov a informáciu o histórii DHZ v Záhorskej Bystrici. Sobotu ukončia
hodovou zábavou v hasičskej zbrojnici.

Športová komisia opäť organizuje čoraz populárnejší Beh o pohár starostu. Registrácia účastníkov je ráno na Námestí Rodiny. Cez víkend sa môžete tešiť na napínavé futbalové zápasy. V sobotu MFK ZB vs. FK Lamac, v nedeľu: MFK ZB vs FK Tomášov a MKF SLOVAN ZB vs Lokomotíva Dev. N. Ves „B“.

Podvečer na Námestí Rodiny vyhlási moderátor večera Štefan Skrúcaný so zástupcom športovej komisie výsledky behu o pohár starostu. Pre najmenších pripravujeme program SEMAFORKO o tom, ako si dávať pozor na cestách. Poznáte muzikál o vznikoch chlapčenských skupín BOYBAND? Pesničky z tohto muzikálu nám zaspievajú hlavní hrdinovia. Hodový večer ukončíme kapelou Sokoly a ich hosťami Monikou Kandráčovou, Jurajom Bačom a Tomášom Bezdedom.

Hodovú slávnosť si v nedeľu, 1. septembra pripomenieme svätou omšou v kostole sv. Petra a Pavla.
Popoludní pokračujeme v hudobnom programe, na ktorom si pripomenieme dvadsiate výročie
uzatvorenia družobného priateľstva s moravskou obcou Brumovice.

Na Námestí Rodiny vystúpi pevácky zbor Bystričan spolu s cimbalovou kapelou Ľudovka SK. Pozvanie prijali aj naši Brumovičania. V programe sa predstaví Jan Zaviačič s dcérou Jankou. V ďalšom programe nám predvedú svoje krásne kroje aj tanec – Verbuň Brumovickej chasy. Bystrické hrubé hody uzatvorí
dobre známa skupina Ragtime Jazz Band.

Počas hodov nebudú chýbať kolotoče, stánky s občerstvením aj so suvenírmi.

Pred pálivým slnkom alebo upršaným nebom návštevníkov na Námestí Rodiny ochráni párty stan. V prípade veľmi nepriaznivého počasia sa program uskutoční v Spoločenskom dome.

30. 8. o 16:00 – 1. 9. o 20:00

Fotografie
Podobné podujatia
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
Stavanie mája 2024
Overené podujatieStavanie mája 2024
areál futbalového ihriska, Častá
BARDEJOVSKÝ JARMOK 2023
Overené podujatieBARDEJOVSKÝ JARMOK 2023
Radničné námestie, Bardejov