ČAROVANIE S PALIČKOU

Podujatie Prešov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Prešov

ČAROVANIE S PALIČKOU

ČAROVANIE S PALIČKOU
program ku 25.výročiu založenia mažoretkového súboru Diridonky

Prešovské detské mažoretky – DIRIDONKY oslavujú 25 rokov od svojho vzniku .
Detské mažoretky vznikli pri PKO Prešov 1.9.1993 ako vôbec prvé d e t s k é  mažoretky na Slovensku. V roku 1996 pri choreografii Diridonda boli pokrstené na prešovské mažoretky DIRIDONKY. Za 25 rokov sa v súbore vystriedalo niekoľko desiatok dievčat a niektoré potom pokračovali aj v mažoretkových súboroch určených pre staršie a dospelé dievčatá Prvým veľkým úspechom bola v roku 1999 účasť na majstrovstvách EURÓPY v Chorvátskom Záhrebe , kde Diridonky excelovali a získali zlato! Od tohto dátumu sa každoročne zúčastňujú rôznych súťaží po celej Európe a získavajú tie najvyššie ocenenia. Za doterajší najvýznamnejší úspech sa považuje účasť na MS v Chorvátsku v roku 2014 , kde získali bronz.
V súčastnosti v súbore tancuje okolo 40 dievčat vo veku od 4 rokov do 14 rokov, ktoré sa prešovskej verejnosti predstavia v nových choreografiách pripravených práve na oslavy 25.výročia dňa 9.11.2018 o 17.00 v kine Scala .
Týmto srdečne pozývame všetky súčasné aj bývalé členky súboru Diridoniek a všetkých priaznivcov tohto zaujímavého športu .

9.11.2018 o 17:00 v kine Scala

Fotografie
Podobné podujatia
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov
CHLAPI NA PRENÁJOM
Overené podujatieCHLAPI NA PRENÁJOM
Kino Scala, Prešov