CASSOVIA FOLKFEST 17:30

Podujatie Košice

CASSOVIA FOLKFEST

CASSOVIA FOLKFEST je folklórny festival orientovaný na propagáciu našej pôvodnej kultúry, ako aj kultúry európskych národov, ktorá prináša kus vlastnej svojbytnosti a pôvodnosti. Rok 2022 je pre festival rokom jubilejným a prináša už štyridsiaty ročník tohto jedinečného podujatia.

40 rokov | 4 dni | 4 lokality. Línia festivalu je z titulu jeho štyridsaťročnej existencie rozložená do štyroch dní a štyroch lokácií. Novinkou, a dúfame že príjemnou, je presunutie časti programov do typického prostredia okolitých obcí Košíc, do Čane a Valalík a do mesta Trebišov.

Bohatý program zahŕňa celú škálu folklorizmu, ako aj rôznych tanečných žánrov.

VÝŠIVKY NAŠICH KROJOV
výstava ako sprievodný program Cassovia folkfestu JARMOK REMESIEL remeslá staré i nové na námestíčku pri Urbanovej veži VÝCHOVNÉ KONCERTY pre základné a stredné školy TANEČNÁ SHOW takmer všetky tanečné žánre na Hlavnej ulici v Košiciach SCÉNICKÉ SPRACOVANIA ĽUDOVÝCH TANCOV na rôznych miestach a v divadelnom prostredí Mimoriadnu pozornosť budeme tohto roku venovať tancovaniu „RADOSTNEJ KARIČKY Z PARCHOVIAN“ na Hlavnej ulici v Košiciach. Vďaka bohatstvu svojich tanečných motívov a pozoruhodnej priestorovej kresbe sa dostala do reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska. Karička je jediným fenoménom z nášho východoslovenského regiónu, ktorému sa ušlo tejto pocty.

17:30

Fotografie
Podobné podujatia