Celoslovenské poľovnícke slávnosti - Dni svätého Huberta

Podujatie Betliar

Celoslovenské poľovnícke slávnosti - Dni svätého Huberta

Vážená poľovnícka aj nepoľovnícka verejnosť,

srdečne Vás pozývame na Celoslovenské poľovnícke slávnosti - Dni sv. Huberta, ktoré sa uskutočnia dňa 7.septembra (sobota) 2019
v areáli Slovenského národného múzea - Múzeum Betliar
Vzhľadom na už avizovanú rekonštrukciu nádvoria Múzea vo Svätom Antone, sme presunuli slávenie sviatku všetkých poľovníkov do nových priestorov parku SNM-Múzea Betliar, kde sme pre Vás na jednodňovom podujatí pripravili bohatý program.

Záštitu nad podujatím udelilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstvo kultúry SR.

Okrem hlavného programu je pripravený aj ten sprievodný a to hlavne:
súťaže o najkrajší nôž, poľovnícky šperk, naj brada, naj klobúk, či hádzanie flinty do žita. Návštevníci si taktiež budú môcť vyskúšať streľbu z luku, zapojiť sa do iniciatívy Hubertova kvapka krvi, zažiť atraktívny rybolov, a pozrieť si ukážky sokoliarskeho výcviku. Nezabudli sme ani na naše deti, pre ktoré bude pripravený náučný a zážitkový chodník s prezentáciou lesnej pedagogiky a iných zábavných atrakcií.

V rotunde pri vstupe a okolo veľkej fontány budú dokresľovať poľovnícke podujatie vystavené zaujímavé trofeje z Gemera a z okolia. Pri vstupe do Múzea bude pripravená galéria víťazných fotografií súťaže Zlatý jeleň Slávy Štochla, či Poľovníctvo vo fotografii. Nezabudli sme ani na poľovnícku kynológiu a pre milovníkov psov sme prichystali prezentáciu všetkých slovenských národných plemien psov, ktorej súčasťou budú aj špeciálne klubové výstavy Slovenského kopova, Slovenského hrubosrstého stavača, Tatranského duriča, Slovenského čuvača a Alpského jazvečíkovitého duriča. Taktiež je pripravený propagačný stánok nášho ďalšieho národného plemene Československého vlčiaka.

Vstupné:
Dospelí a mládež nad 15 rokov - 3 €
Dôchodcovia - 1 €
ZŤP a deti do 15 rokov - ZDARMA

Viac info na webe: https://polovnickakomora.sk/sk/spk-aktualne/spravy-a-informacie/podujatia/1723-29-rocnik-celoslovenske-polovnicke-slavnosti-dsh-v-betliari-7-9-2019.html

Fotografie
Podobné podujatia