CESTA SVETLA so skupinou ANASTASIS

Podujatie Prešov

CESTA SVETLA so skupinou ANASTASIS - PREŠOV (SEKČOV)

KRÍŽOVÁ CESTA je tieňovým divadlom vyobrazený príbeh človeka, ktorý sa volá Ježiš, očami jedného z jeho najbližších apoštolov. Apoštola Petra.
Je to 14 zastavení popretkávaných hudobnými vsuvkami skupiny Anastasis, hovoreného slová a už spomínanými tieňovými, dramatickými, výjavmi. Sv. Peter síce nebol na krížovej ceste prítomný fyzicky, no v reflexii svojho života si pripomína chvíle a udalosti ktoré s Ježišom zažil, prichádzajúc do momentu, kedy z jeho úst zaznieva:“ Tak ako si Boh mohol použiť mňa, pyšneho rybára za apoštola, môže a chce si použiť aj teba.“ Nadchádza VÝZVA SRDCA, v ktorej si ľudia odpaľujú sviece, na znak toho, že dávajú svojmu Bohu nanovo ÁNO, rozhodnutie. Túžia aby premenil ich srdce na srdce zapálené jeho láskou. Toto je koniec Krížovej cesty.

Ale je to skutočne koniec, či nový začiatok??? ON VZKRIESENÝ BOL. Hrob ostal prázdny a natláča sa otázka: Čo bude nasledovať?

A sme pri CESTE SVETLA.
Práve tento formát podáva veriacim pokračovanie tejto úžasnej skutočnosti. Pokračovanie krížovej cesty, skutočnosti o záchrane človeka. Znova 14 zjavení, no tentoraz v radostnom duchu, od momentu Vzkriesenia, až po Nanebovstúpenie. Znova skupina Anastasis, tieňové divadlo a znova sv. Peter, ktorý sa vracia, ako najvyšší pastier, po čase, k svojim ovečkám s novou výzvou: STAŇ SA SÚČASŤOU!!! Apoštolom, ktorý sa nebojí svedčiť. Ktorý sa neuspokoji iba so zapáleným svojim srdcom, ale ktorý túži zapaľovať srdcia i ostatným. Ľuďom v svojom okolí. Ktorý túži svedčiť svojim životom a pracovať v Kristovej vinici. Vykročiť vo viere.
Nebudeme prezrádzať viac...

Príď a zaži!

Miesto konania podujatia: Presov, Prešov Region, Slovakia, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 24. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 24. Novembra 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 49N 21.25E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia CESTA SVETLA so skupinou ANASTASIS - PREŠOV (SEKČOV)

Meno organizátora: Anastasis
Fotografie
Podobné podujatia