Cestou necestou vo Zvolene

Podujatie Zvolen

Cestou necestou vo Zvolene

Srdečne vás opäť pozývame na inšpiratívne cestovateľské prednášky do Domu kultúry ŽSR vo Zvolene. V rámci festivalu sa môžete tešiť na zvolenskú premiéru filmu Po červenej domov od skvelých Evit a Jančiho Mazancovcov, navštívime aj Indiu a Andamanské ostrovy a s fotografom Gabom si vychutnáme magický Island.

18:00 Evit a Janči Mazancovci – Po červenej domov – film a diskusia
Aj neúspešný prechod Cesty hrdinov SNP môže byť úspešnou cestou za poznaním a putovaním. Priskočte na karičky k Evit a Jančimu a spolu so Stankom (2r.), Kolomankom (4r.) a Jankom (6r.) sa vydajte na 2 mesačné putovanie (najmä) po červenej značke až domov… bude to o veľkých plánoch, o chladných nociach, veľmi pomalom tempe, užívaní si prítomnosti, ufúľaných deťoch, úžasných ľuďoch, krásnom Slovensku, varení na ohni, minimalizme, pokore, putovaní, upratovaní si vlastných hodnôt, pote, nervoch, eufórii a životnom spomalení… bude to o ceste a deťoch, ktoré učia nás dospelákov ako žiť!

19:00 – 19:10 prestávka

19:10 Mišo Mihál – Dva týždne autom po severnej Indii a Andamanské ostrovy
Ako za málo času stihnúť čo najviac v Indii… Požičaným autom a šialenou premávkou z Dilí, cez púšte Radžastánu, až po vstupnú bránu do Himalájí a ešte ďalej… O tom, či je India úžasná krajina, alebo jedno veľké preľudnené smetisko, prečo sa chcel každý s nami fotiť a ako sa dá oddýchnuť si na málo poznanom raji nazvanom Andamanské ostrovy.

20:10 – 20:20 prestávka

20:20 Gabo Antal – Magický Island
Ako fotograf som vždy sníval o dychberúcich záberoch z krajiny ľadu a ohňa. Chcel som však spoznať Island z prvej ruky, nie len ten z turistických príručiek. Byť v bezprostrednom kontakte s domácimi a spoznať ich mentalitu. A tak vám porozprávam, ako som sa zamestnal na Islande, precestoval ho krížom-krážom a zažil úžasné zážitky, aké sa inde zažiť nedajú. Korona zariadila, že som si to zopakoval a strávil tak na Islande spolu 8 mesiacov počas dvoch rokov. Prezradím vám prečo si Islanďania myslia, že Slovensko, to je tam niekde, kde sa pije veľa vodky, prečo si pred rande Islanďania musia skontrolovať svoj rodokmeň, aby náhodou nešli na rande so svojím príbuzným, ponoríme sa do najlepších teplých prameňov, budeme pozorovať polárnu žiaru, stanovať pri vodopádoch, obídeme Island dodávkou, starou Yariskou, ale aj najväčšími džípmi prebrodíme divoké rieky a mnoho ďalších vtipných aj vážnych zaujímavostí.

Vstupné: 6€

18:00

Fotografie
Podobné podujatia
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica