Cestovateľské kino: cesta za železnú oponu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
mareena.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: info@mareena.sk
Cestovanie. Za posledných 30 rokov sa stalo základnou, dennou súčasťou našich životov. Cestujeme za prácou, cestujeme pre radosť, cestujeme za rodinou. Poďme však spoločne odcestovať späť, do minulosti, v ktorej sa z cestovania už nedá vrátiť. Do minulosti, v ktorej sa cestuje navždy.

Aké ťažké je spraviť rozhodnutie navždy? Aké ťažké je opustiť všetkých a všetko bez cesty späť? Aké je cestovať tajne a v neistote z úspechu cesty a následkov, ktoré môžu byť aj fatálne? Je v poriadku ohroziť svojím odchodom ľudí, ktorí zostávajú?

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie spoločne pocestujeme do minulosti a pozrieme sa na príbehy cesty za železnú oponu, na cestovanie bez návratu – emigráciu z Československa. Touto cestou plnou nástrah nás budú sprevádzať emigrantky a emigranti, ktorí si cestu za železnú oponu zažili na vlastnej koži.

Hostia budú predstavení postupne.

Pre ľudí z iných krajín je často ťažké si zvyknúť na nové mesto, kultúru či dokonca jazyk. Preto sa v Mareene snažíme vybudovať priestor pre ľudí zo zahraničia a ľudí zo Slovenska, kde budú môcť vzájomne objavovať svoje kultúry a hľadať v nich to najlepšie. Tentokrát sa budeme venovať téme emigrácie.

*Dobrovoľné vstupné je 3€. (Vyzbierané prostriedky budú použité na pokrytie nákladov a realizáciu podujatí tohto typu v budúcnosti.)
Meno organizátora: Mareena , Škodovka
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava