Cestovateľský festival Cestou necestou 2019

Podujatie Nové Mesto nad Váhom

Cestovateľský festival Cestou necestou

Čaká na teba desať rokov života v Číne a jej autentická tvár, lowcostové cestovanie po Islande a prvýkrát sa v NMNV predstaví aj spoluorganizátor festivalu - Milan HANO so svojou šialenou 3 mesačnou jazdou cez celú JV Áziu.

18:00 Milan Hano - Juhovýchodná Ázia – V tieni minulosti
„V akom nádherne fungujúcom svete sme sa to ocitli? Hovorím moje prvé dojmy mojej priateľke – Lenke na letisku v Bangkoku po 3 a pol mesiaci masochizmu v Indii.“ To som ešte netušil, že náš výlet sa pretiahne o neplánované 3 mesiace, pričom by mi ani vo sne nenapadlo, že v Kambodži budeme pozorovať koraly a fosforeskujúci planktón, uvidím šokujúce zverstvá Červených Kmérov, v budhistickom komunizme menom Laos sa stratíme v džungli bez sprievodcu, 8 hodinová plavba po Mekongu môže byť tak šialene dlhá a skoro ma zašlapí slonia mamina, keď jej fotím potomka na miestnom festivale. Vietnam – ľadová káva a poriadne silná so zeleným čajom na zapitie! Ho Či minova horská cesta zo Saigonu do Hanoja na poddimenzovanej motorke vo dvoch a plne naložení – zvládne to motorka, alebo my? A na záver? Kto by si nevychutnal národný park Cat Ba aj s malou plavbou na kajaku cez plávajúce rybárske dediny na otvorenom mori…len pozor na vlny!

19:30 Dávid Varga - Island: Lowcost cestovanie na kúzelnom ostrove na severe
ISLAND - v poslednej dobe snáď najväčší cestovateľský hit. Neuveriteľná ukážka rôznorodosti a úžasov prírody v obrovskej koncentrácii na takom malom priestore, zároveň tiež najmladší ostrov v Európe. Človek sa tu doslova môže prechádzať po iba 5 rokov starej hornine.

Island, to je ale aj najbohatšia kultúrna scéna pod polárnym kruhom, nespočet vodopádov, ľadovce, sopky, pestrofarebné domčeky a všade kopa priestoru a voľnosti.

Alebo že by najkrajší trek na svete? Takisto.

Mohol by som pokračovať do nekonečna...

Prídite sa ale dozvedieť tentokrát niečo o tom, ako Island precestovať a pritom neminúť všetky svoje úspory, a vypočuť si tiež niekoľko tipov a trikov o cestovaní na Islande, ktoré som za svojich 9 ciest na tento úžasný ostrov nazhromaždil.

20:40 Pavel Dvořák - Desať rokov v Číne
Keď som išiel prvýkrát v roku 2009 do Číny, nevedel som do akej krajiny idem. Vkročil som do neznáma. Mal som len jedno očakávanie. Že sa mi tam bude páčiť a že tam pravdepodobne zostanem. Oboje sa splnilo.
Za chvíľu to bude desať rokov čo v Číne žijem. Viac ako polovicu každého roka trávim na cestách po tejto obrovskej krajine. Spoznávam všetky jej zákutia. Slávne, ale aj skryté. Jej pekné, ale aj škaredé stránky. Neustále zbieram príbehy ľudí Číny. A presne takú Čínu vám v mojej prednáške ukážem. Krásnu, pestrú, nedokonalú a ľudskú.
Počas besedy premietam autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších miest Číny. Po besede si môžete kúpiť knižky z rodinného Vydavateľstva Rak, na ktorých sa fotograficky podielam.

https://www.cestycinou.sk/

Vstupné:
- 6 € v predpredaji
- 7 € na mieste podľa kapacity
- 5 € na poslednú prednášku

LíSTKY NA: https://tinyurl.com/ya7b324s

Utorok 5. marca 2019 o 18:00 – 21:45

Fotografie
Podobné podujatia
TRUCK COUNTRY 2024
Overené podujatieTRUCK COUNTRY 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
COUNTRY LODENICA 2024
Overené podujatieCOUNTRY LODENICA 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou