Cestovateľský festival Cestou necestou 2019

Podujatie Zvolen

Cestovateľský festival Cestou necestou vo Zvolene

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť vo zvolenskom dome kultúry ŽSR.

Povieme si ako by malo vyzerať zodpovedné cestovanie po svete, super vitpný flegmoš Rudo nás prevedie starým pionierom po 14-tich krajinách Európy a večer zakončíme prezentáciou vychádzajúcej hviezdy našich festivalov Radom a jeho cestou od Aljašky až po Mexico v dodávke, počas ktorej si zarábal ako street performer. Svoje pesničky z cesty nám predstaví aj na našom festivale.

18:00 Dominika Hagarová a Veronika Šustáková
Zodpovedné cestovanie po Afrike, Indii a JV Azii - veľká nuda či boom v spôsobe cestovania?
Môže vôbec ísť zodpovednosť dokopy s ťažkou pohodou a slobodou cestovania? Veru môže! A práve o tom Vám prídu porozprávať dve cestovateľky – Dominika a Veronika, ktoré počas štúdia rozvoja cestovného ruchu v siedmich krajinách začali lákať aj časti sveta menej prebádané. A tak sa na cestovanie pozerajú nielen z pohľadu skúsených cestovateliek, ale aj profesionálok. O svojich cestovateľských skúsenostiach od bláznivých svetom nespútaných cestovateliek až po napísanie cestovateľského sprievodcu zameraného na zodpovedné cestovanie do odľahlých častí Indie nám prídu porozprávať aj do Zvolena.

www.notroublegotravel.com

19:00 Prestávka

19:10 Rudolf Tisovský - 14 štatov Európy na Pionieri
Neskutočne vtipná prezentácia motorkára Rudolf Tisovský - Adventure Travel, ktorý na starom, 45 ročnom Pionieri vyrobenom v Považských strojárňach, vyrazil na cestu po Európe.
Ako sám Rudo hovorí - „ak chcete cestovať, nehľadajte si veľa dôvodov, prečo to nejde, jednoducho vyrazte. Porozprávam vám aj o tom, ako na cestu pripraviť takúto starú motorku a čo všetko sa nabaliť na 8500 km cestami necestami. Ukážem, aké zaujímavé miesta som navštívil, kde všade som kempoval a uvidíte aj to, ako vyzerá život motorizovaného „bezdomovca“.

20:20 Prestávka

20:30 Radovan Hanko - Dobrodružstvo začína tam, kde končí komfortná zóna
Práca ITčkára na Slovensku ma prestala baviť, tak som dal výpoveď a odišiel do Kanadského Vancouveru, bez akéhokoľvek plánu, alebo zázemia. Po dvoch mesiacoch manuálnych prác som sa začal živiť ako busker (street performer) na Granville islande vo Vancouveri. Chcel som cestovať, tak som kúpil dodávku, prestaval ju na camper van a prežil som v nej ďalších 9 mesiacov. Precestoval som celé západné pobrežie od Aljašky až po Mexiko. Na cestách som s gitarou písal piesne, ktoré momentálne nahrávam na album, ktoré si aj zahráme.

VSTUPNÉ:
- 6€ predpredaj
- 7€ vstupné na mieste (podľa kapacity)
- 5€ na mieste po 20:00 h (podľa kapacity)

Vstupenky: https://tinyurl.com/y5flracr

Fotografie
Podobné podujatia
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
EXPEDIČNÁ KAMERA 2024
Overené podujatieEXPEDIČNÁ KAMERA 2024
MsKC, Žiar nad Hronom