Cestovateľský festival Cestou necestou v Banskej Bystrici

Podujatie Banská Bystrica

Cestovateľský festival Cestou necestou v Banskej Bystrici

Cestovateľský festival Cestou necestou v bystrickej Záhrade CNK.

Slovenskú prvovýstup na najvyššiu horu Iraku, 20 000km v sedle bicykla naprieč Andami, ale aj cesta za slobodou - 6 púti v 4 rôznych krajinách vrátane 800km Santiago de Compostela.


18:00 Vladimíra Hreňovčíková - Peši na ceste za slobodou..
Najznámejšia 800km púť v Španielsku do Santiaga de Compostela, kde to neskončilo, ale začalo. Spávanie v ubytovniach verzus stan na mieste kde sa ti páči.Púť v Španielsku, kde stretneš množstvo ľudí verzus púť vo Francúzsku kde za celý mesiac stretneš troch pútnikov. Umývanie sa v sprche verzus hygiena v riekach a jazerách. 6x púť 4 rôzne krajiny, 2 ročné obdobia. Skúsenosti ktoré sa na teraz končia púťou po Slovensku, bez mapy cez polia rovno za nosom:-)

19:15 - 19:30 prestávka

19:30 Peter Perešíni - Bike-it-yourself Južná Amerika – 20000km naprieč Andami
Po skončení svojho PhD štúdia som sa rozhodol skoncovať s pracovným životom a radšej sadnúť na bicykel a spoznávať svet. A tak ani neviem ako som sa ocitol v Ushuai, údajne najjužnejšom mestečku sveta odkiaľ som sa nasledujúcich 16 mesiacov postupne prepracovával smerom na sever až do Kolumbie. Že mi to trvalo dlho? Nuž, na trase sa podpísala moja tendencia hľadať najvyššie priechodné cesty v okolí a Andy sa nemajú čoho hanbiť v tomto smere...
Expedícia bola podporená z Expedičného fondu OZ Cestou necestou - https://www.cestounecestou.sk/expedicny-fond/

20:30 - 20:40 prestávka

20:40 Peter Gregor - Iracký Kurdistan - Medzi horami a ľuďmi
Autonómny sever Iraku nie je ani tak o pamiatkách ako o ľuďoch - o ich pomoci, pohostinnosti a otvorenosti. 3 návštevy v priebehu 4 rokov potvrdzujú výnimočnosť tohto miesta, znovu nachádzanie zabudnutých lokalít blízko hraníc s nepriateľom, spomienku na etnické čistky mierumilovného kurdského národa a ich snahu o sebaurčenie. Taktiež sa spoločne dostaneme na najvyšší vrchol Iraku a irackého Kurdistanu - Cheekha Dar (3611 m). Večný hľadač Peter Gregor vám porozpráva o svojich dobrodružstvách a oblastiach mimo oficiálnych hraníc Kurdistanu, kde by turista nemal chodiť.

Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 7 € na mieste (ak kapacita dovolí)
- 5 € na poslednú prezentáciu na mieste

LÍSTKY: https://tinyurl.com/y55rnkd4

clock
Pondelok 25. marca 2019 o 18:00 – 21:45

Fotografie
Podobné podujatia
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica
Street food fest
Overené podujatieStreet food fest
Námestie, Hnúšťa
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom