Cestovateľský festival Cestou necestou v Košiciach 2019

Podujatie Košice

Cestovateľský festival Cestou necestou v Košiciach

Cestovateľský festival Cestou necestou v košickej Tabačke.

Dozvieš sa, ako zodpovedne cestovať, objavíme autentické Rusko spolu s transibírskou magistrálou, ale aj desať rokov života v Číne a jej pravú tvár spolu s Pavlom Dvořákom.

18:00 Dominika Hagarová a Veronika Šustáková
Zodpovedné cestovanie - veľká nuda či boom v spôsobe cestovania?

Zodpovednosť. Viacerým z nás sa zježia pri tom slove okrem chlpov ešte aj vlasy na hlave. Môže vôbec ísť zodpovednosť dokopy s ťažkou pohodou a slobodou cestovania? Tomu ver! Zodpovednejšie cestovanie vie urobiť z potuliek svetom autentickejší a zmysluplnejší zážitok. Nie je to vôbec cesta zarúbaná mať pozitívny vplyv na svet počas cestovania!

Dominika Hagarová - Po pôsobení v Indii napísala zodpovedného cestovného sprievodcu "Travel around Darjeeling" zameraného na vidiecke oblasti a vzdelávanie cestovateľov. Aktuálne je učiteľkou v programe Teach for Slovakia, kde spolu s Veronikou Šustákovou pracujú na prepájaní vzdelávania so zodpovedným cestovaním.

Veronika Šustáková - Výskum v Indii zamerala na vplyv spirituálneho turizmu na mladých ľudí. Udržateľný životný štýl implementuje aj do cestovania. Spolu s Dominikou Hagarovou založili vzdelávací web NOtrouble GOtravel zameraný na zodpovedné cestovanie. Aktuálne je učiteľkou v programe Teach for Slovakia.

www.notroublegotravel.com

19:15 - 19:30 prestávka

19:30 Lenka Siváková - 1000 km od Moskvy a ďalej

Lenku teší, keď je prostredie plné kontrastov a kultúrne rozdiely citeľné. Precestovala vyspelý západ, ale za najkrajší považuje tradičný východ. Spoznávanie je dlhodobý proces a preto sa Lenka rozhodla stráviť 9 mesiacov učením angličtiny v malom meste uprostred Ruskej tajgy, kde zima trvá pol roka a cesta do najbližšieho veľkomesta 14 hodín. Ako sa žije v skutočnom Rusku a ako prejsť Transibírsku magistrálu čo najlepšie a lacno sa dozviete na jej prednáške.

20:30 - 20:45 prestávka

20:45 Pavel Dvořák - Desať rokov v Číne

Keď som išiel prvýkrát v roku 2009 do Číny, nevedel som do akej krajiny idem. Vkročil som do neznáma. Mal som len jedno očakávanie. Že sa mi tam bude páčiť a že tam pravdepodobne zostanem. Oboje sa splnilo.
Za chvíľu to bude desať rokov čo v Číne žijem. Viac ako polovicu každého roka trávim na cestách po tejto obrovskej krajine. Spoznávam všetky jej zákutia. Slávne, ale aj skryté. Jej pekné, ale aj škaredé stránky. Neustále zbieram príbehy ľudí Číny. A presne takú Čínu vám v mojej prednáške ukážem. Krásnu, pestrú, nedokonalú a ľudskú.
Počas besedy premietam autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších miest Číny. Po besede si môžete kúpiť knižky z rodinného Vydavateľstva Rak, na ktorých sa fotograficky podieľam.

www.cestycinou.sk

Vstupné:
- 6 € v predpredaji
- 7 € na mieste podľa kapacity
- 5 € na poslednú prednášku

LíSTKY NA: https://tinyurl.com/yyvtvrnj
Fotografie
Podobné podujatia