Cestovateľský festival Cestou necestou v Martine

Podujatie Martin

Cestovateľský festival Cestou necestou v Martine

Cestovateľský festival Cestou necestou v martinskom Barmuseu.

Čaká na teba desať rokov života v Číne a jej autentická tvár, prebrázdime najkrajšie miesta Nového Zélandu aj z vtáčej perspektívy, ale aj posledné zákutia panenskej prírody afrického kontinentu - Namíbiu a Botswanu za volantom 4x4.

18:00 Pavel Dvořák - Desať rokov v Číne
Keď som išiel prvýkrát v roku 2009 do Číny, nevedel som do akej krajiny idem. Vkročil som do neznáma. Mal som len jedno očakávanie. Že sa mi tam bude páčiť a že tam pravdepodobne zostanem. Oboje sa splnilo.
Za chvíľu to bude desať rokov čo v Číne žijem. Viac ako polovicu každého roka trávim na cestách po tejto obrovskej krajine. Spoznávam všetky jej zákutia. Slávne, ale aj skryté. Jej pekné, ale aj škaredé stránky. Neustále zbieram príbehy ľudí Číny. A presne takú Čínu vám v mojej prednáške ukážem. Krásnu, pestrú, nedokonalú a ľudskú.
Počas besedy premietam autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších miest Číny. Po besede si môžete kúpiť knižky z rodinného Vydavateľstva Rak, na ktorých sa fotograficky podielam.

https://www.cestycinou.sk/

19:15 - 19:30 prestávka

19:30 Dávid Varga - Namíbia a Botswana 4x4
Posledné zákutia divokej prírody sa zo dňa na deň vytrácajú a nedotknutá panenská príroda je nám tak čoraz vzácnejšia. V juhozápadnej časti horúceho Afrického kontinentu ležia dve takmer zabudnuté krajiny - Namíbia a Botswana. Každá s odlišnou históriou, ale podobne unikátnou prírodou.

Príďte sa dozvedieť, ako sme tieto dve krajiny behom 3 týždňov precestovali autami 4x4, čo všetko sme videli a zažili. Ako sme v buši dostali defekt len chvíľu potom, čo nám cez cestu prebehli levy alebo ako sme stopovali púštne slony.

Navyše pridáme aj veľa cestovateľských tipov a trikov, pokiaľ sa do týchto končín sami chystáte, a premietneme si aj dve úplne čerstvé videá a zábery z vtáčej perspektívy zachytené dronom.

20:30- 20:40 prestávka

20:40 Tomáš Gríger - Za krásami Nového Zélandu
Tomáš vás prevedie naprieč celým Novým Zélandom a ukáže vám niektoré z najkrajších miest tejto očarujúcej ostrovnej krajiny. Jeho letecké zábery vás vynesú do výšok a jeho časozbery vás prenesú magickými dňami a nocami v priebehu pár chvíľ. Na túto prednášku si nenoste žiadne problémy a starosti všedných dní. Nebudete ich potrebovať.

Vstupné:
- 6 € predpredaj v Barmuseu
- 7 € na mieste (podľa kapacity)
- 5 € na poslednú prezentáciu

Štvrtok 7. marca 2019 o 18:00 – 21:45

Fotografie
Podobné podujatia