Cestovateľský festival Cestou necestou v Poprade 2019

Podujatie Poprad

Cestovateľský festival Cestou necestou v Poprade

Najväčší cestovateľský festival Cestou necestou opäť v kine Tatran v Poprade. Navštívime magické Peru, povieme si o tom najlepšom z Nepálu a najhoršom z Indie, fotograf Gabo nás uchváti svojimi zábermi z Islandu a prejdeme 170km okolo Mt. Blancu.

16:00 Lýdia Rezničáková - Vysokohorské Peru: Nezabudnuteľný Salkantay trek a Colca kaňon
Prenes sa nachvíľu do bájneho Peru, vysokých nadmorských výšok a preži so mnou neuveriteľné horské dobrodružstvá. Príď si vypočuť príbehy o trojdňovom treku v Andách cez horské sedlo Salkantay (4600mnm) a džungľu, kam sme sa s mojím partnerom Palim vybrali s cieľom dôjsť na Machu Picchu. Dozvieš sa aj o off-road putovaní v oblasti slnkom zaliateho (a vyschnutého) Colca kaňonu. Dedinky, kondory, vysokánske hory, prašné víry, sopky. Aké to je otestovať svoje fyzické aj psychické limity v zemi nikoho? V noci mrznúť, pozorovať milióny hviezd a cez deň putovať v 40 stupňových horúčavách? Čo urobíš, keď ti dôjde voda v púšti alebo keď zmokneš v pralese?
https://www.lydia.studio/

17:00 Prestávka

17:10 Adam Repel - To najkrajšie z Nepálu a to najhoršie z Indie
Počas pobytu v Ázii som strávil dva týždne na jednej z najlepších indických vysokých škol - IIT, v jednom z najšialenejších miest - Bombaji. Následne som sa cez Dillí presunul do pokojnejšieho Nepálu, kde som absolvoval asi najznámejší svetový trek - Annapurna circuit. Povieme si o kontrastoch Indie a o nezabudnuteľných zážitkoch z Nepálu, akí sú ľudia, príroda a mestá a ako to na mňa celé zapôsobilo.

18:10 Prestávka

18:20 Gabo Antal - Život a cestovanie na Islande
Ako fotograf som vždy sníval o dychberúcich záberoch z krajiny ľadu a ohňa. Chcel som však spoznať Island z prvej ruky, nie len ten z turistických príručiek. Byť v bezprostrednom kontakte s domácimi a spoznať ich mentalitu. A tak vám porozprávam, ako som sa zamestnal na Islande, precestoval ho krížom-krážom a zažil úžasné zážitky, aké sa inde zažiť nedajú. Prezradím vám prečo si Islanďania myslia, že Slovensko, to je tam niekde, kde sa pije veľa vodky, ktoré islandské slovíčka akoby prebrali z nášho jazyka, či si pred rande Islanďania musia skontrolovať svoj rodokmeň, aby náhodou nešli na rande so svojím príbuzným a mnoho ďalších vtipných aj vážnych zaujímavostí.

19:20 Prestávka

19:30 Milo Daníšek - Tour du Mont Blanc
Jeden z najkrajších európskych trailov, 170 km dlhý turistický chodník okolo masívu Mont Blanc, nádherné výhľady na najvyšší vrchol Európy zo všetkých jeho strán. 10 dní peši cez prekrásnu alpskú prírodu Švajčiarska, Francúzska a Talianska...



VSTUPNÉ:
- 6€ predpredaj
- 7€ vstupné na mieste (podľa kapacity)
- 5€ na mieste po 18:15 h (podľa kapacity)

Vstupenky: https://tinyurl.com/ybzx57ea
Fotografie
Podobné podujatia
Street Food Festival
Overené podujatieStreet Food Festival
Hlavná ulica, Prešov
OKEY LETO POPRAD
Overené podujatieOKEY LETO POPRAD
Letisko Poprad, Poprad
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov