Cestovateľský festival Cestou necestou v Prešove 2019

Podujatie Prešov

Cestovateľský festival Cestou necestou v Prešove

Cestovateľský festival Cestou necestou v prešovskom klube Wave.

Spolu s Pavelom Dvořákom strávime v Číne 10 rokov a spoznáme jej autentickú tvár. Do Prešova opäť zavítajú aj "NÁROČNÍ" Košičania, ktorí si tento raz dali ešte väčšiu výzvu - Z Atlantiku ku Pacifiku a späť za 44 dní a 28 000km na starom mercedese.


18:00 Pavel Dvořák - Desať rokov v Číne
Keď som išiel prvýkrát v roku 2009 do Číny, nevedel som do akej krajiny idem. Vkročil som do neznáma. Mal som len jedno očakávanie. Že sa mi tam bude páčiť a že tam pravdepodobne zostanem. Oboje sa splnilo.
Za chvíľu to bude desať rokov čo v Číne žijem. Viac ako polovicu každého roka trávim na cestách po tejto obrovskej krajine. Spoznávam všetky jej zákutia. Slávne, ale aj skryté. Jej pekné, ale aj škaredé stránky. Neustále zbieram príbehy ľudí Číny. A presne takú Čínu vám v mojej prednáške ukážem. Krásnu, pestrú, nedokonalú a ľudskú.
Počas besedy premietam autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších miest Číny. Po besede si môžete kúpiť knižky z rodinného Vydavateľstva Rak, na ktorých sa fotograficky podielam.

https://www.cestycinou.sk/

19:35 - 19:50 prestávka

19:50 "NÁROČNÍ" Zoli Ďurčík a Matej Biľ - Košice - Vladivostok a späť

Co ci dzigá? Śi śe zošaľel? Ta dobri śi! Co už si śe zaś ožar? Koľko otázok a konštatovaní dostaneš, keď na východe povieš, že by si sa vybral do Vladivostoku - autom, na mašine? Asi toľko, čo všade inde na Slovensku, a bohužiaľ skoro všetky pravdivé. To, že sa chceš vrátiť aj naspäť a cestou pozrieť Mongolsko, radšej nespomínaš. Neriskuješ, že budeš prinajlepšom "kandrati diľino"! Starý avtomobiľ po vlanajšom výbuchu pred Ľvovom vo forme ako nikdy predtým, pripravený na Rusko, Mongolsko, na Bajkal, Japonské aj Baltské more. Takže: "Davaj het, štartujeme!", zahlásil niekto o jedenástej večer, a o päť hodín nato sme aj skutočne vyrazili, z Košíc do Košíc cez +- 8 časových pásiem.

https://www.facebook.com/narocni/

Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 6 € na mieste
- 5 € na mieste na poslednú prezentáciu

LÍSTKY: https://tinyurl.com/y5c3ka87
Fotografie
Podobné podujatia
Street Food Festival
Overené podujatieStreet Food Festival
Hlavná ulica, Prešov
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov
Dobrý Festival 2024
Overené podujatieDobrý Festival 2024
Prírodné kúpalisko Delňa, Prešov
Street Food Festival
Overené podujatieStreet Food Festival
Hlavná ulica, Prešov
Žiadny obrázok
Overené podujatieMajáles Sabinov 2024
Park na Námestí Slobody, Sabinov
TATRANSKÝ TATÉR
Overené podujatieTATRANSKÝ TATÉR
Aréna Poprad, Poprad