Cestovateľský festival Cestou necestou v Trenčíne

Podujatie Trenčín

Cestovateľský festival Cestou necestou v Trenčíne

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť v trenčianskom Piano Clube.

Navštívime krajinu starobylých pagôd a usmievavých ľudí Mjanmarsko, Katka nám porozpráva, ako to vyzerá v Černobyle po viac ako 33 rokoch od jadrovej katastrofy a večer zakončíme prezentáciou vychádzajúcej hviezdy našich festivalov Radom a jeho cestou od Aljašky až po Mexico v dodávke, počas ktorej si zarábal ako street performer. Svoje pesničky z cesty nám predstaví aj na našom festivale.

18:00 Ivan Prpič - Myanmar - neznáma kráska
Porozprávam vám o návšteve krajiny krásnych a starobylých pagôd, jazier, hôr a úžasných ľudí, ktorí napriek obrovskej chudobe a nedostatku stále žiaria šťastím a úsmevom. Navštívime aj tradičné trhy a malú dedinku s ubytovaním v dome roľníka, ale aj preľudnený Yangon. Prezradím aj pikošky z 10 hodinovej cesty vlakom s miestnymi ľuďmi, aj kopec ďalších zážitkov.

19:00 Prestávka

19:10 Katarína Lučajová - Černobyľ a mesto duchov Pripjať
S partiou kamarátov sme sa vydali zažiť netradičný víkend do ukrajinskej metropoly - Kyjeva, kde na nás okrem turistických miest a pamiatok čakalo mnoho netradičných zážitkov. Jedným z nich bola aj exkurzia do Černobyľu, mesta kde sa 26. apríla 1986 akoby navždy zastavil čas. Išlo o najhoršiu jadrovú haváriu v histórii ľudstva, ktorá zmenila mnoho životov a na tisícky rokov kontaminovala rozsiahlu oblasť Ukrajiny. Ulice desaťročia opusteného mesta a okolitých dedín v súčasnosti lákajú čoraz viac turistov či fotografov, naopak mnohých ešte aj dnes myšlienka návštevy tejto oblasti zaplaví obavami, no a ja vás zoberiem priamo tam.

20:20 Prestávka

20:30 Radovan Hanko - Dobrodružstvo začína tam, kde končí komfortná zóna
Práca ITčkára na Slovensku ma prestala baviť, tak som dal výpoveď a odišiel do Kanadského Vancouveru, bez akéhokoľvek plánu, alebo zázemia. Po dvoch mesiacoch manuálnych prác som sa začal živiť ako busker (street performer) na Granville islande vo Vancouveri. Chcel som cestovať, tak som kúpil dodávku, prestaval ju na camper van a prežil som v nej ďalších 9 mesiacov. Precestoval som celé západné pobrežie od Aljašky až po Mexiko. Na cestách som s gitarou písal piesne, ktoré momentálne nahrávam na album, ktoré si aj zahráme.

VSTUPNÉ:
- 6€ predpredaj
- 7€ vstupné na mieste (podľa kapacity)
- 5€ na mieste po 20:00 h (podľa kapacity)

Vstupenky: https://tinyurl.com/y33a774j
-----------------------------------------------------------


Začiatok podujatia: 27. 11. 2019 18:00:00
Koniec podujatia: 27. 11. 2019 21:30:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
Gympelrock
Overené podujatieGympelrock
KKC Hviezda, Trenčín
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou